Još jedna poznata glumica tužila Marylina Mansona za silovanje

0
Radiosarajevo.ba
Još jedna poznata glumica tužila Marylina Mansona za silovanje
FOTO: EPA / Brizanska glumica u petak podnijela tužbu

Britanska glumica Esme Bianco, najpoznatija po ulozi Ros u popularnoj seriji „Igri prijestolja“, u petak je podnijela tužbu protiv pjevača Marilyna Mansona u kojoj tvrdi da ju je silovao i nasilno se ponašao prema njoj.

Ona je 15. žena koja je optužila poznatog muzičara za seksualno zlostavljanje.

Bianco tvrdi da je silovana u maju 2011. godine. U jednom dijelu tužbe stoji da ju je Manson uz drogu i pod prijetnjom sile natjerao na seksualna djela, piše 24 sata.

U tužbi se spominje i da je seksualno iskorištena dok je bila u nesvijesti ili u stanju u kojem nije mogla pristati na takav čin, piše BuzzFeed News.

Mansona također tuži i zbog kršenja američkog Zakona o zaštiti žrtava trgovine ljudima. Naime, Bianco tvrdi da joj je na prevaru obećao ostvariti mogućnosti za rad u SAD-u, za koje je znao da se nikad neće ostvariti.

Prema tužbi, zlostavljanje je počelo u februaru 2009. godine, kada je Manson odvezao Bianco u Los Angeles kako bi tamo snimila muzički spot koji nikad nije objavljen. Po dolasku je ustanovila da nije prisutna ekipa za snimanje i da se od nje očekuje boravak u domu gospodina Warnera, a ne u hotelu koji je prethodno bio rezervisan.

Tokom četverodnevnog snimanja, koje je Manson snimao svojim fotoaparatom, Bianco je navodno sve vrijeme nosila donje rublje, uskraćivan joj je san, davao joj je drogu i alkohol, ali bez hrane.

Glumica kaže da se nije protivila u tom trenutku jer se bojala posljedica, kako profesionalnih tako i fizičkih. Odnosno, brinula se da će se početi još gore ponašati prema njoj.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije