U 78. godini / Preminula italijanska muzička ikona Raffaella Carra

05. 07. 2021. u 21:36:00 Radiosarajevo.ba

Shares: 0

Raffaella Carra, jedna od najomiljenijih italijanskih pjevačica i televizijskih voditeljica, koja je postala slavna kao simbol seksualnih sloboda u Španiji i Južnoj Americi skoro kao i u svojoj zemlji, preminula je u ponedjeljak u 78. godini.

Italijanski premijer Mario Draghi izjavio je da je Carra, „sa svojim smijehom i velikodušnoću pratila generacije Italijana i pronijela je ime Italije širom svijeta“.

Carra, čije je pravo ime Raffaella Pelloni, stekla je slavu kao pop pjevačica u 1970-im svojim senzualnim plesom, oskudnom odjećom i seksualno eksplicitnim tekstovima, stvarajući prekretnicu u katoličkoj Italiji.

Ona je stvorila velike hitove pjesmama kao što su Tuca Tuca i vjerovatno njen najveći komercijalni uspjeh A fare l’amore comincia tu.

Tokom sedamdesetih i osamdesetih godina prošlog stoljeća, Carra, koja se nikada nije udavala niti je imala djece, postala je vjerovatno najbolji italijanski izvođač kao pjevačica, plesačica i voditeljica brojnih programa, i također je doživjela veliki međunarodni uspjeh u Južnoj Americi i Španiji, piše Reuters


Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacija za Android | iPhone i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

NEMA KOMENTARA