Pred nama je koncert stoljeća: Najveće muzičke zvijezde pjevat će 6 sati

Radiosarajevo.ba
Pred nama je koncert stoljeća: Najveće muzičke zvijezde pjevat će 6 sati
Foto: Instagram / Lady Gaga na Met Gali 2019.

Lady Gaga organizira online koncert pod nazivom One World: Together at home, a okupit će trenutno najveće muzičare iz showbiz industrije.

Koncert će se održati 18. aprila u saradnji sa Svjetskom zdravstvenom organizacijom i organizacijom Global Citizen, a cilj je da svi na svijetu osjete zajedništvo, pobijede strah od budućnosti i dobiju nadu.

Globalni livestream trajat će od 20 sati do 2 sata ujutro.

Među onima koji će nastupiti su Alanis Morissette, Andrea Bocelli, Billie Eilish, Billie Joe Armstrong iz Green Daya, Burna Boy, Chris Martin, David Beckham, Eddie Vedder, Elton John, Idris i Sabrina Elba, J Balvin, John Legend, Kacey Musgraves, Keith Urban, Kerry Washington, Lang Lang, Lizzo, Maluma., Paul McCartney, Priyanka Chopra Jonas, Shah Rukh Khan i Stevie Wonder.

Program će voditi Jimmy Fallon, Jimmy Kimmel i Stephen Colbert.

Gaga je sve pozvala da uživaju u muzici, a kako kaže, ne moraju ništa uplaćivati jer je preko donatora prikupila 35 miliona dolara.

Lady Gaga u subotu sa 20 svjetskih zvijezda organizira online koncert "One world"

"Iako fizički ne možemo biti zajedno, učinimo to online", poručila je.

Koncert možete pratiti na Facebooku, Instagramu, YouTubeu i drugim platformama.

Gagu zbog organizacije ovog koncerta mnogi uspoređuju s Bobom Geldofom, koji je s Midgeom Ureom 1985. godine organizirao kultni Live Aid, istovremene humanitarne koncerte za pomoć gladnoj djeci u Etiopiji koji su održani 13. srpnja na stadionu Wembley u Londonu i na stadionu JFK u Philadelphiji.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije