Otvorena "Kuća umjetnosti Arsen": Šibenik mu vraća na najbolji mogući način

1
Radiosarajevo.ba
Otvorena "Kuća umjetnosti Arsen": Šibenik mu vraća na najbolji mogući način
Screenshot / Arsen dedić

Šibenik je dobio novu kulturnu scenu. "Kuća umjetnosti Arsen", posvećena je velikom umjetniku, pjesniku, kantautoru Arsenu Dediću.

Dug ljubavi kojom je u cijelom svom opusu i životu Arsen Dedić obasipao rodni grad, Šibenik mu vraća na najbolji mogući način - otvarajući kuću za umjetnike - jedinstvenu i široku poput njegova genija.

Nevelika kuća sa 150 sjedećih mjesta otvorena je za sve - koncerte, predstave, izložbe, film, s modularnom scenom, prvom takvom u Hrvatskoj. Svi događaji u junu u "Kući umjetnosti" posvećeni su Arsenu.

U čast šibenskome velikanu postavljena je i bista - rad kipara Borisa Leinera. Knjige, rukopisi i pijanino dočaravaju duh njegove zagrebačke adrese.

Između ostaloga, ovog vikenda počinje trosedmični ciklus pod nazivom "Poezija filma i film u poeziji Arsena Dedića". A umjetnički život novoj šibenskoj sceni udahnut će Arsenovi najmiliji - sin Matija Dedić i supruga Gabi Novak.

Evo kako je Gabi Novak za HTV komentirala otvaranje Arsenove kuće umjetnosti u Šibeniku.

"To je fantastično, to je tako bajkovito, to je senzacionalno. Mislim da mi, i van ovih bivših prostora, takav prostor nemamo. To je čudesno. Čudesno, jer daje takve mogućnosti naraštajima, tolike mogućnosti koncertiranja, ispita, monodrama, svega", rekla je Gabi Novak, piše HRT.hr.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije