Nebojša Glogovac nikada nije zaboravio rodno Trebinje

Radiosarajevo.ba
Nebojša Glogovac nikada nije zaboravio rodno Trebinje
Screenshot / Nebojša Glogovac u filmu Krugovi

Srbijanska i regionalna javnost oprašta se od glumca Nebojše Glogovca koji je preminuo u Beogradu nakon duge i teške bolesti.

Iako je godinama živeo, prvo u Pančevu, a nakon toga u Beogradu, Glogovac je bio vezan za rodno Trebinje. Tamo je i proveo djetinjstvo, a posebno se divio djedu Gavrilu iz Nevesinja koji ga je neizmerno volio, piše beogradski Blic.rs.

"On je ostavio ogroman trag u mom životu jer je bio moja omiljena ličnost i idol u porodici. Sećam se da je, kada dođemo kod njega u selo Dramiševo, dvadeset kilometara od Nevesinja, uvek govorio: Evo meni moga vojvode!, a potom bi me postavio na konja. Bolji poklon nije mogao da mi da jer su te egzotične uspomene nezamenljive" - govorio je Glogovac, koji se rado vraćao rodnom gradu.

"Pošto sam bio jako mali, pamtim samo neke prizore lepog i mirnog života, divnog okruženja i zaštićenosti, a za mene je to kao veza sa pupkom ili emotivnom bazom. Sećam se da je postojala neka Begova kuća i da smo trčali pored automobila sa stranim tablicama i govorili: Begen haus, begen haus! pokazujući u pravcu te kuće, a zauzvrat smo od njih dobijali sitne pare- govorio je Glogovac.

Kao rođeni Trebinjac, Glogovac je odigrao ulogu u filmu Krugovi, posvećenom Srđanu Aleksiću. 

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije