Menadžer otkrio prve detalje o smrti Akija Rahimovskog

3
Radiosarajevo.ba
Menadžer otkrio prve detalje o smrti Akija Rahimovskog
Foto: Facebook / Aki Rahimovski

Pjevač grupe Parni valjak Aki Rahimovski (66) preminuo je danas, što su potvrdili na zvaničnoj Facebook stranici ovog benda.

Njegov menadžer Damir Osredečki otkrio je za hrvatske medije da mu je jutros pozlilo, nakon čega je završio u bolnici.

"Pozlilo mu je danas ujutro, završio je u bolnici u Novom Mestu. Prije sat vremena su mi javili da je preminuo, ne znamo još uzrok smrti", rekao je njegov menadžer i prijatelj Damir Osredečki za 24sata.hr.

Osuđen diler narko kartela čiji je šef državljanin BiH: Prodao oko 80 kilograma droge

Osuđen diler narko kartela čiji je šef državljanin BiH: Prodao oko 80 kilograma droge

U toku 2018. godine Aki je imao moždani udar, a nakon nekoliko mjeseci ovako je govorio o tome kako je pobijedio bolest.

"Sada je sve u redu, pa vidi se po meni (smijeh), promijenio sam životne navike, iskreno teško, ali zaista će biti sve okej", govorio je Aki svojevremeno.

Aleksandar Aki Rahimovski rođen je u Nišu, ali se ubrzo sa porodicom preselio u Skoplje. Kako mu je otac bio muzički profesor, sa sedam godina je krenuo u muzičku školu, odjsek klavir i pjevanje.

Kao tinejdžer bio je član nekoliko sastava od kojih su neki grupe Vakuum, Krvna braća i Torr, s kojom je nastupio na festivalu u Zagrebu 1975. godine.

Iste godine upoznaje gitaristu i kompozitora Huseina Hasanefendića Husa i Juricu Pađena. U saradnji s menadžerom Vladimirom Mihaljekom Mihom osnivaju prvu postavu Parnog valjka.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (3)

/ Povezano

/ Najnovije