Italija u suzama: Preminuo glumac koji je igrao u filmu "Anđeo iz Sarajeva"

A. S.
Italija u suzama: Preminuo glumac koji je igrao u filmu "Anđeo iz Sarajeva"
Printscreen / Film "Anđeo iz Sarajeva"

Italija se danas oprašta od glumca Brune Armanda, koji je preminuo u nedjelju u Milanu.

Riječ je o poznatom glumcu, koji je igrao u mnogim italijanskim filmovima i TV serija, a naša publika ga pamti kao jednog od glumaca u filmu "Anđeo iz Sarajeva" (L'Angelo di Sarajevo), istinitoj priči o ratnom izvještaču RAI-ja iz Sarajevu Francu Di Mareu, koji je nastojao spasiti djevojčicu iz opkoljenog glavnog grada Bosne i Hercegovine, u vrijeme agresije na našu zemlju.

Bruno Armando: In memoriam - undefined

Twitter: Bruno Armando: In memoriam

Bruno Armando u tom filmu igrao je zajedno s našim sjajnim glumcem Adnanom Haskovićem.

Oni koji nisu imali priliku pogledati film na italijanskoj državnoj televiziji RAI - priča je smještena u Sarajevu, 1992. godinu kada italjanski TV novinar Marco De Luca bude poslan u BiH kako bi izvještavao o ratnim strahotama.

Tu upoznaje desetomjesečnu Malinu koja će mu promijeniti život. Marcu se bude očinski osjećaji koje do tada nije imao, te odluči spasiti djevojčicu i odvesti je u Italiju.

Film

Twitter: Film "Anđeo iz Sarajeva"

To, ipak, nije nimalo jednostavno i Marco se suočava sa brojnim problemima u ratnom Sarajevu.

No, neće odustati i krenut će u potragu za Malininim biološkim roditeljima koji žive u Višegradu. Na bolnom putu biva svjedok barbarskim zločinima.

Naš glumac Hasković u filmu glumi pukovnika Babića, a pored njega uloge tumače Luca Angeletti, Thekla Reuten, Radje Čupić, i sada pokojni Bruno Armando. Film je režirao oskarovac Enzo Monteleone.

"Oni koji su ga poznavali plakat će zauvijek, ali također će zadržati cijeli život privilegiju da ga volim", napisao je italijanski glumac Luca Zingaretti u svom dirljivom sjećanju na Bruna, te dodao: Danas se osjećam izgubljeno, Bruno ne može nadoknaditi razlog... Zbogom prijatelju!".

Kontaktirali smo i Adnana Haskovića, koji je sa Brunom Armandom igrao u ovom filmu. 

"Prije svega jako mi je žao što se to dogodilo. Bruno je bio sjajan glumac, poznat u Italiji, sjajan i fantastičan kao osoba. Italija i Europa su izgubili velikog glumca. Iza njega ostat će njegov rad, i moje iskreno saušćešće njegovoj porodici", kazao je Hasković za Radiosarajevo.ba.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije