Poslušajte / Premijera sarajevskog bend Lucid Dreamers: Iskreni rock s daškom sevdaha

08. 12. 2021. u 13:49:00 Radiosarajevo.ba

Shares: 0

Lucid Dreamers je muzički projekat nastao u Sarajevu 2018. godine, kao rezultat inspirativnog momenta zaljubljenog para dok su sarađivali i snimali muzički materijal za prijatelje i poslovne saradnike.

Autorica svih tekstova i muzike je Azra Bulić Saračević, dok je za produkciju, mix, kao i bas dionice zadužen Emir Saračević. U međuvremenu, projektu se pridružuje gitarista Harun Pezo, postaje stalan član te pridonosi uobličavanju zvuka i aranžmana kompozicija.

Bend Lucid Dreamers je objavio prvu autorsku kompoziciju Confession, čijem stvaranju su rado pristupili veliki muzičari i prijatelji Adnan Teskeredžić za bubnjevima i Dženan Hadjy Hadžović za klavijaturama, dok je mastering odradio Haris Saračević.

Uz audio snimak, objavljen putem Bandcamp platforme, urađena je i video prezentacija.

Azra i Emir su kadrove snimili na crnogorskom primorju te ih montirali, a za color korekciju i video efekte pobrinuo se dugogodišnji prijatelj Davor Vidović - Videor.ba.

U najavi je i druga autorska kompozicija nakon čega će se bend detaljnije predstaviti sa idejom projekta, učesnicima i planovima. Do tada, bend pratite i podržite na ovom linku 


Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacija za Android | iPhone i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

NEMA KOMENTARA