Hrvati na Twitteru ogorčeni zbog Albine: Europo, srami se, ovo je bila krađa

6
Radiosarajevo.ba
Hrvati na Twitteru ogorčeni zbog Albine: Europo, srami se, ovo je bila krađa
Foto: Instagram / Screenshoot

Hrvatska predstavnica Albina Grčić nije se plasirala u finale Eurosonga, a Hrvati su na Twitteru podijelili svoje nezadovoljstvo. Reakcije nakon Eurosonga i činjenice da se Hrvatska nije plasirala u finale se ne smiruju.

"Loša Europa", "Sramite se", “Više nikad neću gledati Eurosong”, samo su neke od poruka koje su se mogle pročitati na Twitteru.

U finale su prošle Norveška, Izrael, Rusija, Azerbajdžan, Malta, Litva, Cipar, Švedska, Belgija i Ukrajina.

"Albina, bila si top", poručio je popularni hrvatski pjevač Tony Cetinski.

Njegovo mišljenje dijele i ostali pjevači među kojima je i Doris Dragović. Na Twitteru se oglasio i razočarani Maid Hećimović.

"Dugo gledajući Eurosong nisam ostao ovako šokiran, kao sad kad Hrvatska nije prošla! Nevjerovatno", napisao je Hećimović.

O tome da su Hrvatsku “pokrali” bruje društvene mreže, a Grčić se ni sat vremena nakon objave rezultata i saznanja da ne ide u finale, oglasila na Instagramu, kazavši da je preponosna na svoj nastup i da nije tužna.

"Velika nepravda, nemojte više sudjelovati", "Da je pustila brkove i brnjicu, 100 posto bi prošla. Ovako normalna, nema šanse", "Ma, taj Eurosong treba ukinuti", "Teška politika", "Žao mi je, jer je bila super. Očito susjedne zemlje i dijaspora to uopće ne gleda i ne zove", "Idioti gluhi i slijepi birali i izabrali padavičare i patetičare"," Pjesma i nastup odličan, ali naravno ne gleda se više kvaliteta nego da je što veći cirkus, kič, sotonizam i politika", samo su neki od komentara na Facebooku.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (6)

/ Povezano

/ Najnovije