Evo kad novi film Quentina Tarantina dolazi u sarajevski Cinema City

Radiosarajevo.ba
Evo kad novi film Quentina Tarantina dolazi u sarajevski Cinema City
Foto: IMDb / Brad Pitt i Leo DiCaprio

Najnoviji film Quentina Tarantina Once Upon a Time In Hollywood (Bilo jednom u Hollywoodu) prešao je sva očekivanja ovog vikenda, kada je postao njegov film koji je najviše zaradio u pvrom vikendu nakon premijere. 

Radnja ovog, devetovog Tarantinovog filma smještena je u Hollywood i 1969. godine, a glavne zvijezde su Brad Pitt i Leonardo DiCaprio.

Iako je Sony predviđao da će zaraditi oko 30 miliona, film je prvog vikenda zaradio više od 40 miliona dolara - prethodno je rekord držao Inglourious Basterds, koji je 2009, prvog vikenda prikazivanja zaradio 38 miliona dolara.

Film je počeo s prikazivanjem u SAD-u 26. jula, a premijeru je doživio na festivalu u Kanu, kada je publika, na kraju filma, ustala i nekoliko minuta aplaudirala.

Sudeći po reakcijama na IMDb, film ćete ili obožavati ili vam se neće svidjeti nikako.

No, morat ćemo sačekati još neko vrijeme da ga pogledamo, jer, prema zvaničnoj najavi na stranici Cinema Cityja, u Sarajevu se počinje prikazivati od 24. augusta.

Inače, Brad Pitt, Leonardo Di Caprio, Margot Robbie, Al Pacino, Luke Perry (pokojni op.a.), Timothy Olyphant, Dakota Fanning, Tim Roth, Emile Hirsch, Damian Lewis i Kurt Russell čine glumačku postavu filma čija je tematika smještena u Hollywood s kraja 60-ih, kada je Charles Manson počinio svoj zloglasni ubilački pohod u kojemu je glumački svijet ostao bez Sharon Tate.

DiCaprio glumi glumca Ricka Daltona, a Brad Pitt njegovog dublera i kaskadera. Dalton je bio susjed Sharon Tate (Margot Robbie), glumice i supruge Romana Polanskog koju su ubili članovi porodice Manson, a radnja filma zbiva se upravo 1969. kad je ubijena.

Pogledajte trailer:

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije