Bio je i dio ekipe kultnog "Kuma 2": Umro poznati glumac Danny Aiello

Radiosarajevo.ba
Bio je i dio ekipe kultnog "Kuma 2": Umro poznati glumac Danny Aiello
Foto: Twitter / Danny Aiello

Legendarni glumac Danny Aiello, kojeg se sjećamo po ulogama u kultnom filmu „Kum 2“, filmovima „Bilo jednom u Americi“, „Harlemske noći“, „Opčinjena mjesecom“, "Hudson Hawk“, „Leon: Profesional“, umro je u 86. godini života.

S velikim žaljenjem obavještavamo javnost da je suprug, otac, deda, glumac i muzičar, preminuo sinoć nakon kraće bolesti. Porodica u ovom teškom trenutku moli da poštujete njenu privatnost. Detalji o datumu održavanja sahrane biće naknadno objavljeni”, stoji u jučerašnjem saopćenju glumčevog portparola.

Aiello je rođen u Njujorku 20. juna 1933. u porodici s još petero djece. Otac mu je bio radnik, a majka krojačica. Od djetinjstva je bio zainteresovan za filmove i volio je često da odlazi u bioskop.

Filmsku karijeru počeo je kasno. Prvi film u kojem se pojavio izašao je 1972. godine. Jedan od uspjeha u filmskoj karijeri i najveći proboj za Aiella do tog trenutka bila je uloga u čuvenom filmu „Bilo jednom u Americi“, gdje je igrao ulogu šefa policije.

Nakon toga, je uspio raditi s poznatim rediteljima poput Woody Allena.

Aiello je bio i muzički izvođač. Objavio je nekoliko ploča.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije