Mostar: Otvoren slučaj 'Eronet'

Radiosarajevo.ba
Mostar: Otvoren slučaj 'Eronet'

Na Županijskom sudu u Mostaru  danas je održana statusna konferencija u kaznenom predmetu "Eronet".

 Odvjetnici optuženih: Dragana Čovića, Matana Žarića, Marinka Gilje, Vladimira Šoljića, Slavice Josipović, Nevena Đukića i Ivana Baćka te županijski tužitelj Predrag Tomić, dogovorili su sa sucem Županijskoga suda Mostar Hamom Kebom koji će voditi ovaj sudski postupak, njegov tijek i buduće termine.

 Zbog većeg broja optuženih u ovom predmetu, te broja odvjetnika koji će ih zastupati, usuglašeno je da se prvo ročište o ovom kaznenom predmetu održi 11. svibnja ove godine, a potom još četiri termina na kojima će biti izvedeni dokazi optužbe, odnosno saslušano sedam svjedoka i vještak. 

 Podsjećamo krajem siječnja prošle godine, Županijsko tužiteljstvo proslijedilo je optužnicu na potvrđivanje Županijskom sudu Mostar koji se proglasio nenadležnim i predmet poslao na Sud BiH.

 Međutim, na ovakvu odluku odvjetnici Nada Dalipagić, Zdravko Rajić i Dragan Barbarić te glavni županijski tužitelj Nijaz Mehmedbašić uložili su žalbe Vrhovnom sudu FBiH koji je iste uvažio, a potom predmet vratilo da o nadležnosti odluči Izvanraspravno vijeće Županijskog suda koje je, ipak, odlučilo da se proces vodi na tom sudu.

 Prema navodima optužnice, direktora tadašnjeg HPT-a Mostar Marinka Gilju, te Dragana Čovića koji je 2000. godine bio predsjednik Upravnog odbora HPT-a Mostar, kao i članove: Vladimira Šoljića, Slavicu Josipović, Nevena Đukića, Matana Žarića i Ivana Baćka tereti se da su dionice tvrtke mobilnog operatera Eroneta iz tadašnjega HPT-a prebacili privatnim tvrtkama Croherc, Alpina Komerc i Hercegovina osiguranje, kojima je HPT dugovao za izvedene građevinske radove.

 U međuvremenu je Vrhovni sud Federacije BiH poništio prijenos udjela u Eronetu na tri privatne tvrtke te naložio njihov povrat Hrvatskom telekomu Mostar.  

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije

Podijeli članak