Evo gdje se nalazi tijelo ubice Nermina Sulejmanovića

2
Al. Č.

Tijelo trostrukog ubice iz Gradačca Nermina Sulejmanovića i dalje se nalazi u hladnjači Javnog komunalnog preduzeća "Komemorativni centar" u Tuzli.

Još niko nije podnio zahtjev za njegovo preuzimanje.

Kako je potvrđeno za portal Radiosarajevo.ba iz izvora upućenog u istragu, netačni su navodi koji su proteklih dana objavljeni na društvenim mrežama da je Sulejmanović živ i da je uz pomoć saradnika pobjegao na napoznatu lokaciju.

Anketa | Čija je najveća odgovornost što građani moraju plaćati proviziju za račune za vodu?

"To je apsolutno netačno. Kada je Sulejmanović shvatio da umjesto prave municije ima lažne metke (ćorke), onaj pravi, posljednji koji mu je ostao, iskoristio je i sam sebi presudio", rekao nam je izvor.

Podsjetimo, Hasan Jašarević (77), bivši logoraš spriječio je Sulejmanovića da krvavi pohod dobije nastavak. On je mijenjao svog sina Dinu u trgovini 'Ribo-Lovac' u Gradačcu kada je u nju ušao ubica.

Advokat policajke iz Gradačca otkriva: Dženana nije bila u BiH kada su se dogodila ubistva

"Gledam u njegov pištolj. Je li pravi ili lažni, jer mi prodajemo i takozvane startne pištolje. Pitam ga koliko, a u sekundi skontam dat ću mu startnu municiju koja je ispred mene. Tražio je sve što imam. Izvadio sam šest kutija, koje je odmah zgrabio, okrenuo se i otišao", rekao je Jašarević. 

Što se tiče tijela Sulejmanovića, obavljena je obdukcija i stekli su se svi uslovi za ukopavanje tijela.

"Obdukcija je urađena i tijelo se nalazi kod nas, te je spremno za ukop. Sada je potrebno da ljekar koji je ustanovio smrt izda potvrdu o smrti i dozvolu za ukop. Mi čekamo da nam se za izuzimanje tijela jave ili članovi porodice ili neko iz Gradske uprave Gradačca jer je riječ o osobi sa njihovog područja", izjavio je ranije Faruk Latifagić, direktor JKP "Komemorativni centar" Tuzla.

Potresnim riječima oprostio se od Nizame i objavio privatnu fotografiju da bi pokazao kakva je žena

Iako precizan rok za javljanje zakonom nije definisan, praksa kaže da procedure oko sahrane pokojnika mogu trajati i do mjesec dana.

Kako je potvrđeno za portal Radiosarajevo.ba ukoliko niko ne preuzme tijelo u slučaj se uključuju Centar za socijalni rad i nadležna policija te traže zajedničko rješenje.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (2)

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak