Banjalučki Lešinari i novi poraz zdravog mozga

Radiosarajevo.ba
Banjalučki Lešinari i novi poraz zdravog mozga


Utakmicu Borca i Željezničar niko neće pamtiti po ljepoti i lepršavosti jer toga u subotnjem meču nije bilo. No, bilo je navijačkog divljanja i govora mržnje na koji su nas ''banjalučki ljubitelji fudbala'' navikli proteklih godina.

Meč je odigran po užasnom terenu na granici regularnosti, ali publici na solidno popunjenim tribinama Gradskog stadiona, nije bilo dosadno.

Kad su ustanovili da je njihov tim nadmoćan i da će bodovi ostati kući, pristupili su svojim već tradicionalnim metodama kojima pažnju plijene mnogo češće nego dobrim navijanjem.

Spominjali su Lešinari, kako sami sebi tepaju, imena optuženika i optuženih za ratne zločine, psovali su sve i svašta vjerovatno ni sami ne znajući kako i zašto divljački povici doprinose boljoj igri njihovih ljubimaca na terenu.

Zapalila se i poneka baklja, valjda bješe malo onih 10.000 KM iz prošlog kola, pa je prilika da se svom voljenom klubu koji je dužan svakom živom, na leđa stavi još neka kaznica jer kako drugačije klasificirati iznose kojima komisije Fudbalskog saveza, kažnjavaju grupe ljudi koji se u svojstvu navijača skupljaju na tribinama stadiona u našoj zemlji.

Borac je pobijedio, ali poražen je zdrav mozak. A niko više nije ni briga, valjda su već svi navikli na Lešinare i njima slične.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije