Predstavnici Naše stranke boravili u Briselu

Radiosarajevo.ba
Predstavnici Naše stranke boravili u Briselu
Delegacija Naše stranke na čelu sa predsjednikom Bojanom Bajićem i medjunarodnim sekretarom Slobodanom Neškovićem sastala se danas, zajedno sa medjunarodnim sekretarom LDS-a gospodinom Bojanom Zec Filipovićem, u Briselu sa gospodinom Eduardom Kukanom, predsjedavajućim vanjsko-političkog komiteta Evropskog parlamenta za Jugoistočnu Evropu.

Tokom razgovora sa gospodinom Kukanom postignuta je saglasnost po pitanju potrebe što hitnijeg odobravanja bezviznog režima za gradjane naše zemlje, te potrebe da Evropska unija pošalje čvrstu i jasnu poruku političarima u Bosni i Hercegovini da Evropu isključivo interesuje prosperitetna, na poštivanju ljudskih prava zasnovana, te ekonomski stabilna BiH, a ne posvadjana i korumpirana kao što je to sada slučaj. Gospodin Kukan se još složio i sa ocjenom da u Evropi nije normalno da programi političkih stranaka budu zasnovani na religijskoj i etničkoj osnovi, te da sa takvim strankama na vlasti BiH nikada ne može postati članica EU.

radiosarajevo.ba
 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najnovije