Doris Pack: "Dodik ne sluša nikog i misli da je najpametniji"

Radiosarajevo.ba
Doris Pack: "Dodik ne sluša nikog i misli da je najpametniji"
Zastupnica u Evropskom parlamentu i izvjestiteljica za Bosnu i Hercegovinu Doris Pack je predsjednika Vlade Republike srpske Milorada Dodika nazvala svojeglavim te je naglasila kako ne vjeruje da njega iko može razuvjeriti od "onoga što on zamisli".

U intervjuu za novosadski Dnevnik Pack je odgovorila na informacije da su srpski političari iz Beograda pokušali utjecati na Dodika da bude pragmatičniji i konstruktivniji u političkom životu BiH.

"Možda bi Dodik i mogao poslušati savjete iz Beograda prije onih iz Evrope, ali ipak mislim da je toliko tvrdoglav i uvjeren da on sve zna najbolje te da nema tog savjetnika kojega bi on poslušao", dodala je Pack, prenio je Index.hr.

"Prilično sam uvjerena da Dodik sve radi kako on to želi i nikoga ne konsultira o svojim potezima, ni Bruxelles ni Beograd", tvrdi Doris Pack naglašavajući da Dodik često samo želi prikazati da ga Beograd podržava u nečemu što je za njega važno.

Ususret konferenciji koja će se u petak održati u Butmiru, a koju će predvoditi SAD i EU, Pack se nada da će biti "definirane smjernice za proces reformi u BiH, te da će biti postavljeni okviri za funkcionalniju i efikasniju BiH".

fena/radiosarajevo.ba

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najnovije