Uznemirujući snimak: Pogledajte trenutak kada je njemačka policija pucala prema čovjeku

0
Radiosarajevo.ba
Uznemirujući snimak: Pogledajte trenutak kada je njemačka policija pucala prema čovjeku
Foto: Bild / Njemačka policija savladala napadača

Njemačka policija je pucala na čovjeka sa sjekirom u nedjelju, 16. juna, u blizini fan zone tokom kortea nizozemskih navijača.

Četiri glasna pucnja odjeknula su u blizini Reperbana u Hamburgu, gdje su se okupljali navijači iz Nizozemske i Poljske pred današnju utakmicu.

Oko 40.000 nizozemskih navijača okupilo se kada je čovjek sa zlatnom sjekirom počeo da napada navijače i zvaničnike, prenosi Bild.

EURO 2024 | Slovenija velikim bodom protiv Engleske izborila drugi krug turnira

EURO 2024 | Slovenija velikim bodom protiv Engleske izborila drugi krug turnira

Policija je prvo upotrebila suzavac protiv napadača, a zatim vatreno oružje.

Prema riječima policije, jedan policajac je prvo ispalio hitac upozorenja kako bi zaustavio napadača.

Zatim je ispaljeno nekoliko metaka dok čovjek konačno nije pao na zemlju. Naglašavamo da je snimak izrazito uznemirujući.

Podsjetimo, ovo je druga pucnjava za vrijeme Europskog prvenstva u Njemačkoj. Trojica navijača izbodena su u petak navečer, 14. juna, u Mainheimu, u dvorištu kuće gdje je bilo organizovano gledanje utakmice Njemačka - Škotska na EURO.

Prema policijskim informacijama, izvršilac je bio "južnjački tip". Kada je napadač upao u dvorište i krenuo da bode navijače, ljudi su urlali u panici i bježali.

Ono što u tom trenutku niko nije znao, to je da je prije nasumičnog napada, nepoznati muškarac već ubio jednog čoveka na drugoj lokaciji.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije