Digli glas protiv terora: Ovo su poznate ličnosti koje su podržale narod Palestine

6
Radiosarajevo.ba
Digli glas protiv terora: Ovo su poznate ličnosti koje su podržale narod Palestine
Foto: Kolaž / Angelina Jolie, Bella Hadid, Yusuf Islam, Susan Sarandon, Greta Thunberg, John Cusack

Dok Izrael nastavlja sa svakodnevnim napadima na Gazu, ubijajući pri tome u najvećoj mjeri nedužne civile, pojedine javne ličnosti podigle su svoj glas protiv tog terora. 

U nastavku pročitajte i koje.

"Nekolicina kamiona pomoći koje ulaze su djelić onoga što je potrebno, a svakodnevna bombardiranja izazivaju nove očajničke humanitarne potrebe", Angelina Jolie, glumica i humanitarka.

Slovenski mediji: Simon Rožman napušta FK Sarajevo

Slovenski mediji: Simon Rožman napušta FK Sarajevo

"Bio sam na palestinskom mašru u Chicagu. Reći ću vam šta nisam čuo: nisam čuo 'smrt Izraelu', nisam čuo 'smrt Židovima', nisam čuo da ljudi slave ubijanje izraelskih civila", John Cusack, glumac.

"Stanovnici Gaze nemaju kuda otići. Djeca umiru. Molimo vas, prekinite vatru sada", Bella Hadid, manekenka.

Angelina Jolie: "Gaza postaje masovna grobnica..."

Angelina Jolie: "Gaza postaje masovna grobnica..."

"Izrael mora pod hitno izaći iz ovog stanja ludila i zaustaviti svoje akcije", Yusuf Islam, pjevač.

"Ne morate biti Palestinac da bi vas zanimalo šta se dešava u Gazi. Stojim uz Palestinu. Niko nije slobodan dok svi nisu slobodni", Susan Sarandon, glumica.

"Svijet treba progovoriti i pozvati na hitan prekid vatre, pravdu i slovodu za Palestince i sve pogođene civile", Greta Thunberg, aktivistica, piše TRT Balkan.

U izraelskim vojnim napadima na Pojas Gaze od 7. oktobra poginulo je više od 11.100 ljudi, a među žrtvama je više od 8.000 djece i žena, saopćeno iz Ureda za medije Vlade u Gazi.

Na portalu Radiosarajevo.ba iz minuta u minutu sva aktuelna dešavanja iz Pojasa Gaze, Palestine i Izraela možete pratiti na linku OVDJE.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (6)

/ Povezano

/ Najnovije