Vatrogasci s Brača po teškom terenu došli do aviona i spasili tri osobe

0
Radiosarajevo.ba
Vatrogasci s Brača po teškom terenu došli do aviona i spasili tri osobe
Foto: Twitter / Srušeni avion na Braču

Hrvatska vatrogasna zajednica objavila je saopćenje oko pada aviona na Braču.

"Danas u 9.32 sati od Aerodroma Brač primljena je dojava o padu aviona Cessna 172 na otoku Braču kod Blaca, a u kojemu se nalaze pilot i dva putnika.

Već u 9:34 sati na mjesto nesreće izlaze vatrogasci te je u potrazi za letjelicom sudjelovalo 11 pripadnika DVD-a Supetar sa četiri vozila, četiri vatrogasca DVD-a Bol sa dva vozila te dva vatrogasaca s vozilom vatrogasaca Aerodroma Brač. U 10.16 sati vatrogasci DVD Supetar pronalaze mjesto pada letjelice u kojoj su bila tri putnika koji su povrijeđeni, ali su izvan životne opasnosti.

Italijanski mediji javljaju: Državljanin BiH izboden i ostavljen ispred bolnice u Rimu   

Italijanski mediji javljaju: Državljanin BiH izboden i ostavljen ispred bolnice u Rimu  

[related]https://radiosarajevo.ba/vijesti/regija/sve-hitne-sluzbe-jure-na-mjesto-nesrece-srusio-se-avion-u-hrvatskoj/461569[/related]

Nakon što su vatrogasci Vatrogasne operativne jedinice Brač izvukli sve tri osobe, sudjelovali su u njihovu prijevozu na Aerodrom Brač odakle je organiziran njihov hitni medicinski transport za Split", saopćili su.

"Povrijeđene osobe su izvan životne opasnosti. Na mjesto događaja su izašli vatrogasci dobrovoljnih vatrogasnih društava Supetar i Bol koji su sudjelovali u izvlačenju osoba iz letjelice te u njihovom prijevozu do helikoptera", kazao je zapovjednik Vatrogasne zajednice Splitsko-dalmatinske županije Ivan Kovačević.

Dodao je i kako se radi osiguranje od mogućeg izbijanja požara na mjestu pada letjelice, gdje se i dalje nalaze vatrogasne snage koje osiguravaju prostor nesreće.

Glavni vatrogasni zapovjednik Slavko Tucaković pohvalio je cijeli tok akcije kao i brzu reakciju vatrogasaca koji su sudjelovali u ovoj intervenciji, a zahvaljujući kojima su spašeni ljudski životi.

"Čestitam vatrogascima zahvaljujući kojima su spašeni ljudski životi", kazao je zapovjednik Tucaković, prenosi Index.hr.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije