Potvrdilo tužilaštvo: Evo kada će biti saslušan otac ubice iz beogradske škole

Radiosarajevo.ba
Potvrdilo tužilaštvo: Evo kada će biti saslušan otac ubice iz beogradske škole
Foto: Blic / Slike hapšenja oca ubice djece u beogradskoj školi

Nikola Uskoković iz Višeg javnog tužilaštva u Beogradu rekao je da niti jedan detalj zločina koji se dogodio u školi na Vračaru neće biti neistražen. Naveo je i da je za sutra zakazano saslušanje oca dječaka koji je pucao.

Nikola Uskoković izjavio je za RTS da se dječak koji je pucao od jučer nalazi u psihijatrijskoj ustanovi, uz odobrenje njegovog staratelja, gdje se preduzimaju mere – opservacija i medicinsko posmatranje.

"Tim radnjama koordinira postupajući tužilac za maloljetnike Višeg javnog tužilaštva u Beogradu, koji je i vršio uviđaj na licu mesta, sa dežurnim zamjenikom iz Odjeljenja za opšti kriminal“, objašnjava Uskoković.

Internetom kruže snimci novog moćnog oružja koje je Ukrajina dobila od SAD-a: Ima i snimak

Internetom kruže snimci novog moćnog oružja koje je Ukrajina dobila od SAD-a: Ima i snimak

Ističe da se istraga kreće u više pravaca, kao da nijedan detalj neće biti neistražen, objašnjavajući da, prema zakonu, dječak zbog godina ne može krivično da odgovara.

Naglašava da se otac tereti za krivično djelo protiv opšte sigurnosti, te da mu je određen pritvor od 48 sati – u toku kojih teče istraga, poslije čega će biti priveden tužiocu na saslušanje.

Počast ubijenima ispred Ministarstva prosvjete u Beogradu
Foto: Dž. K. / Radiosarajevo.ba: Počast ubijenima ispred Ministarstva prosvjete u Beogradu

"Za sutra, 5. maj, je zakazano njegovo saslušanje. Za krivično djelo koje mu se stavlja na teren, zaprećena je kazna od dvije do 12 godina zatvora", priča Uskoković, a prenosi RTS

Podsjetimo, maloljetnik, 14-godišnji učenik Kosta K., izvršio je krvavi napad na školu Vladislava Ribnikara u Beogradu, koju je i sam pohađao, a u nezapamćenom masakru poginulo je, prema posljednjim informacijama, čak devet osoba.

Ubijen je zaštitar škole, kao i osmero učenika, a još je više osoba, među kojima je i nastavnica historije, povrijeđeno.

Više o masakru u beogradskoj školi čitajte na linku OVDJE.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije