Ostavila auto na parkingu Lidla, pa ostala u nevjerici kad se vratila: Zar toliko moram platiti

1
Radiosarajevo.ba
Ostavila auto na parkingu Lidla, pa ostala u nevjerici kad se vratila: Zar toliko moram platiti
Foto: Twitter / Zadar

Jedna Zadranka doživjela je neugodno iskustvo na parkingu ispred trgovačkog centra Lidl.

Kako je moguće da kaznu za parkiranje u Zadru plaćate komapniji - u Solinu?

Ili što je još čudnije, kako je moguće da odete u shopping, pa se vratite i - dočeka vas kazna za parkiranje, odnosno zaračunata dnevna parkirna karta u iznosu od 39 eura, piše Zadarski.hr.

Hoće li napadnuta zastupnica Elzina Pirić dobiti policijsku zaštitu? Evo šta kaže ministar Isak

Hoće li napadnuta zastupnica Elzina Pirić dobiti policijsku zaštitu? Evo šta kaže ministar Isak

Pa eto, jedno i drugo je moguće, a to je doživjela Zadranka koja je ostavila parkirano svoje vozilo na parkingu trgovačkog centra Lidl na Putu Murvice. Zadržala se nešto više od sat vremena i kad je došla do automobila, dočekala ju je kazna, odnosno parkirna karta i to s ne baš s malim iznosom kojega treba uplatiti kompaniji u Solinu.

Ostala je u čudu, baš kao i mnogi drugi građani koji misle da je parkiranje kod Lidla besplatno. A nije! Odnosno jeste za kupce u tom trgovačkom lancu, ali do sat vremena, nakon toga je potrebno kupiti parkirnu kartu.

Kazna za parkiranje
Foto: Zadarski.hr: Kazna za parkiranje

Stoji to na upozorenju na ulazu u taj trgovački centar, ali ko čita sva ta upozorenja i obavijesti.

Ipak, javna je tajna da su parking kod Lidla mnogi građani koristili za besplatno parkiranje vozila obavljajući poslove u obližnjoj Poreznoj upravi, u Policiji, socijalnom...

Neki su ostavljali automobile čitav dan i noć jer su živjeli u blizini, ali uprava trgovačkog centra mislila je drugačije i ubrzo nakon otvaranja te trgovine ograničila parking samo za svoje kupce i to u određenom vremenskom trajanju, piše Zadarski.hr.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije