Jako nevrijeme poharalo sjever Hrvatske: "Kao da su se nebo i zemlja spojili"

2
Radiosarajevo.ba
Jako nevrijeme poharalo sjever Hrvatske: "Kao da su se nebo i zemlja spojili"
Foto: Epodravina.hr / Nevrijeme u Hrvatskoj

Nevrijeme je sinoć pogodilo sjever Hrvatske - varaždinsko, čakovečko i koprivničko područje. Vjetar je rušio stabla i javnu rasvjetu, a potopljeni su i podvožnjaci.

Varaždinci su poučeni nevremenom od prije nekoliko dana automobile sklonili u podzemnu garažu.

Snažan vjetar popraćen jakom kišom i gradom veličine graška pogodio je sinoć poslije 22 sata sjever Hrvatske.

Pravoslavni vjernici danas slave Vaskrs, najradosniji hrišćanski praznik

Pravoslavni vjernici danas slave Vaskrs, najradosniji hrišćanski praznik

HRT piše da je, prema saznanjima od građana, najgore bilo na području Štrigove, Ludbrega i ponovno Velikog Bukovca u kojem je snažan vjetar srušio stablo.

Grad je bio sitan, a vjetar tako silovit da je odnio najlone s krovova ljudi koji su pokušali zaštiti svoje kuće od štete koje koju im je nanio grad veličine teniske loptice u srijedu.

U Ludbregu građani su rekli da je izgledalo kao da su se "nebo i zemlja spojili", ali za sad o štetama nema informacija, piše HRT.

U Gornjem Međimurju je padao grad, ali još se ne zna je li šta stradalo.

Varaždinci su jučer navečer posakrivali svoje automobile u podzemne garaže od straha pred gradom i novim štetama koje su mnogi pretrpjeli u srijedu.

Ipak, osim snažne grmljavine i pljuskova dojava o šteti u Varaždinu nema.

Olujno nevrijeme je pogodilo Koprivnicu i okolicu. Oko 23:30 sati, olujni vjetar te snažna kiša koja se mjestimično pretvarala u grad i grmljavina poharali su Podravinu.

Olujni vjetar rušio je drveće širom grada Koprivnice, a jaka kiša prometnice učinila neprohodnima, javlja Glas Podravine.

Portal navodi kako je vjetar rušio drveće, ali i javnu rasvjetu. Poplavljeni su bili i podvožnjaci, cestovni i pješački.

Na teren su brzo izašle hitne službe koje su raščistile ceste.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (2)

/ Povezano

/ Najnovije