Djevojčica koja je svjedočila ubistvu u školi u Beogradu: "Vidjela sam kada je pao na pod..."

Radiosarajevo.ba
Djevojčica koja je svjedočila ubistvu u školi u Beogradu: "Vidjela sam kada je pao na pod..."
Foto: Youtube / Djevojčica koja je svjedočila ubistvu u školi u Beogradu

U Osnovnoj školi Vladislav Ribnikar na Vračaru, u Beogradu, jutros oko 8 sati došlo je do pucnjave. Pucao je 14-godišnji K.K.

Prema zvaničnim informacijama MUP-a Srbije ubijeno je osam učenika i radnik obezbjeđenja, sedam osoba je povrijeđeno. Učenik koji je izvršio napad je uhapšen.

"Pela sam se i samo sam čula zvukove i mislila sam da dječaci bacaju petarde. Vidjela sam kako je obezbjeđenje palo na pod. Vratila sam se tamo gde sam bila, rekla sam nastavnici da sam vidjela da su pucali. Čula sam za 7-2 jedna drugarica mi je rekla da je taj koji je pucao ušao kod njih, jedan dječak je upucan u nogu, jedna djevojčica...", rekla je učenica Evgenija.

Drama u Novom Pazaru: Fizički napao djevojku, a onda je ubacio u vozilo - policija reagovala?

Drama u Novom Pazaru: Fizički napao djevojku, a onda je ubacio u vozilo - policija reagovala?

"Čula sam da neprekidno puca, nije bilo jedno po jedno, već neprekidno. Nismo znali šta se dešava, sve smo dobijali preko poruka. Bilo je pored sale za fizičko, malo prostora gdje smo se svi ugurali unutra. Sjedili smo tamo, pa su nas prebacili u drugu salu, gdje je bilo još sigurnije", kaže Evgenija.

"Nisam htela da javim mami, nisam znala gdje je. Kasnije sam joj javila da sam na sigurnom. Išli smo u isto odjeljenje. On je bio tih i fin, imao je dobre ocene. Nisam mnogo znala o njemu, ali ne bih očekivala da se to desi"," rekla je Evgenija.

Ovo je učenik koji je pucao u školi u Beogradu, đaci: "Došao je i uperio pištolj u sve nas..."

Ovo je učenik koji je pucao u školi u Beogradu, đaci: "Došao je i uperio pištolj u sve nas..."

Snimak potresne ispovijesti možete pogledati na slijedećem linku.

Podsjetimo, u jutarnjim satima srijede dogodila se jedna od najvećih tragedija u historiji beogradskih škola. Maloljetnik, 14-godišnji učenik Kosta K., izvršio je krvavi napad na školu Vladislava Ribnikara u Beogradu, koju je i sam pohađao, a u nezapamćenom masakru poginulo je, prema posljednjim informacijama, čak devet osoba.

Ubijen je zaštitar škole, kao i osmero učenika, a još je više osoba, među kojima je i nastavnica historije, povrijeđeno.

Više o masakru u beogradskoj školi čitajte na linku OVDJE.

Maloljetnik K. K. (14) koji je izvršio ovaj zločin, učenik je ove škole i on je pronađen i uhapšen u dvorištu škole. Objavljeni su i inicijali ubijene djece.

U holu škole su zatečena tijela ubijenih đaka A. B, B. A. i S. N, i radnika obezbjeđenja Dragana Vlahovića.

U učionici u prizemlju, u kojem je bilo odjeljenje VII/2, čiji je učenik osumnjičeni, ubijeni su đaci A. D, K. M, M. A, E. K. i A. Č.

Dječak je također teško ranio Tatjanu Stevanović (1970), nastavnicu historije.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije