Armin Hodžić: Pokušavaju nas uvući u političke igre i intrige kojima ne pripadamo

6
Fena
Armin Hodžić: Pokušavaju nas uvući u političke igre i intrige kojima ne pripadamo
Foto: AA / Armin Hodžić

Zastupnik u Hrvatskom saboru iz redova bošnjačke manjine Armin Hodžić kazao je da manjine ne mogu šutke prelaziti preko ideja nekih političara koji zagovaraju koračanje unatrag kada su u pitanju Ustavom zajamčena prava manjina te da su uvijek bili potpora izabranoj parlamentarnoj većini.

"Mi, saborski zastupnici nacionalnih manjina u Hrvatskoj, uvijek smo bili potpora izabranoj parlamentarnoj većini i konstruktivni politički partner s prvenstvenim ciljem da doprinosimo političkoj i društvenoj stabilnosti zemlje, unapređivanju demokratskih standarda u promicanju i zaštiti prava manjinskih zajednica, ne samo nacionalnih, kojima se rijetko koja država u okruženju i šire može podičiti", napisao je Hodžić u objavi na svom facebook profilu.

"Ako smo tokom godina i bili u poziciji da naših osam glasova doprinose parlamentarnoj većini, nikada to nismo koristili za vlastitu promociju i parcijalne interese, a pogotovo ne da bismo mijenjali političku volju većine građana Hrvatske. Tako je i danas kad nas se pokušava uvući u političke igre i intrige kojima ne pripadamo", dodao je.

Zanimljivo gostovanje Vaskovića: Govorio o potezima Dodika i Vučića, ko je Crna kravata

Zanimljivo gostovanje Vaskovića: Govorio o potezima Dodika i Vučića, ko je Crna kravata

Hodžić je kazao kako je osmero izabranih političkih predstavnika nacionalnih manjina u Hrvatskoj preuzelo na sebe odgovornost da, zajedno s drugim zastupnicima Hrvatskog sabora, doprinose boljitku Hrvatske i svih njenih građana, a posebno da skrbe o potrebama pripadnika nacionalnih manjina čiji su predstavnici u najvišem zakonodavnom tijelu te zemlje.

"Drugih ciljeva mi nemamo. Uvijek smo međusobno, kao specifična parlamentarna skupina, pronalazili zajednički jezik oko vrijednosti koje nas povezuju. Takvo naše političko zajedništvo slalo je sliku i Europi i svijetu o dosegnutim demokratskim standardima u Hrvatskoj", napisao je Hodžić.

Republici Hrvatskoj i svim njenim građanima najpotrebnija je politička i društvena stabilnost, jer bolje sutrašnjice...

Posted by Armin Hodžić on Saturday, May 4, 2024

"Zato ne možemo šutke prelaziti preko ideja nekih političkih aktera na javnoj sceni koji zagovaraju koračanje unatrag kad su u pitanju Ustavom zajamčena prava manjina koji su, tek da se zna, punopravni građani ove zemlje koji svojim radom i ukupnim djelovanjem daju doprinos svojoj domovini u svakom pogledu. Ne možemo ostajati nijemi ni na teze da smo mi 'manjinci' bilo čija moneta za potkusurivanje", stoji u objavi.

Prema njegovim riječima, kao grupa i parlamentarni zastupnici specifične pozicije, bit će oni koji će doprinositi političkoj stabilnosti Hrvatske i biti dodatna snaga izabranoj parlamentarnoj većini i podrška vladi za koju se u Saboru podigne najviše ruku: "To je i naša politička i građanska obaveza, jer samo tako možemo utjecati na ostvarivanje potreba onih grupa u čije ime sjedimo u saborskim klupama."

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (6)

/ Povezano

/ Najnovije