Važno obavještenje: Danas izmjena režima saobraćaja u centru Sarajeva

0
Radiosarajevo.ba
Važno obavještenje: Danas izmjena režima saobraćaja u centru Sarajeva

Ministarstvo saobraćaja Kantona Sarajevo dalo je saglasnost Bosanskom kulturnom centru KS za privremenu izmjenu režima saobraćaja u ulicama Branilaca Sarajeva i Kulovića, u ponedjeljak, 18. jula 2022. godine. Povod je koncert grupe Helem Nejse na trgu Susan Sontag.

Privremena izmjena režima saobraćaja sastoji se iz potpune obustava saobraćaja 18. jula, u terminu od 19:00 do 23:00 sata, osim vidljivo označenih i/ili najavljenih vozila organizatora, i vozila iz člana 125. i 126. Zakona o osnovama sigurnosti saobraćaja na putevima u BiH u sljedećim ulicama:

Branilaca Sarajeva - na dijelu od raskrsnice sa ulicom Ćemaluša do raskrsnice sa ulicom Radićeva, Kulovića na dijelu od raskrsnice sa ulicom Obala Kulina bana do raskrsnice sa ulicom Maršala Tita.

Tragedija u BiH: Žena preminula nakon što ju je udario kamion

Tragedija u BiH: Žena preminula nakon što ju je udario kamion

I u subotu izmjena saobraćaja u centru Sarajeva

I u subotu izmjena saobraćaja u centru Sarajeva

Regulaciju toka saobraćaja na dijelu potpune obustave saobraćaja vršit će redari organizatora, uz asistenciju pripadnika MUP-a Kantona Sarajevo.

Saobraćajnica Ćemaluša za vrijeme obustave saobraćaja privremeno će biti pretvorena u jednosmjernu suprotno u odnosu na redovan režim odvijanja saobraćaja. U istoj će biti zabranjeno parkiranje, te će nadolazeći saobraćaj iz ulice Branilaca Sarajeva biti preusmjeren desno ulicom Ćemaluša u ulicu Titova.

Alternativni pravci kretanja na dijelu potpune obustave saobraćaja su saobraćajnice koje se ukrštaju sa obustavljenom.

Taksi štand u ulici Branilaca Sarajeva u neposrednoj blizini Narodnog pozorišta za vrijeme izmjene režima saobraćaja bit će dislociran na prvi susjedni štand.

Također, radi funkcionalnog i sigurnog odvijanja saobraćaja, u odobrenom periodu, potrebno je izvrštiti privremeno izmještanje terminala Dom Armije, kao i osigurati prisustvo nadležne službe svih operatera javnog gradskog prevoza putnika, koji će vršiti izmjenu režima linijskog javnog prevoza.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije