Važna informacija: Izmjene u saobraćaju u Sarajevu zbog okupljanja u bivšoj Dobrovoljačkoj

0
Radiosarajevo.ba
Važna informacija: Izmjene u saobraćaju u Sarajevu zbog okupljanja u bivšoj Dobrovoljačkoj
Foto: N.G./Radiosarajevo.ba / Ilustracija / Trolejbus

Privremena izmjena režima saobraćaja bit će na snazi u Sarajevu danas, 20. aprila 2024., od 10:40 do 12 sati, kako bi se osigurala sigurnost javnog okupljanja. Ministarstvo saobraćaja Kantona Sarajevo je odobrilo ovu izmjenu Ministarstvu rada i boračko-invalidske zaštite Vlade RS.

Zabrana saobraćaja za motorna vozila obuhvatit će regionalni put R446 u području Kanton Sarajevo, ulicu Derviša Numića, raskrsnicu Put Mladih muslimana i ulice Derviša Numića, ulicu Zagrebačka, ulicu Terezija, Skenderiju, te ulicu Hamdije Kreševljakovića od raskrsnice sa ulicom Hamze Hume ("Most na Skenderiji") do raskrsnice sa ulicom Čumurija - Atmejdan. Izuzetak će biti unaprijed organizovana kolona vozila s učesnicima javnog okupljanja.

Za vrijeme privremene potpune obustave saobraćaja, alternativni pravci bit će:

  • Baščaršija-Skenderija: Obala Isa-bega Ishakovića - Hamdije Kreševljakovića (dionica pored At mejdana) - Obala Kulina bana
  • Skenderija-Baščaršija: Terezije - Hamze Hume - Obala Kulina bana (nakon prolaska učesnika manifestacije uz pratnju MUP-a).

Također, bit će izmjena u javnom gradskom prijevozu. KJKP GRAS je obavijestio korisnike javnog saobraćaja o tim promjenama:

Vozači, naoružajte se strpljenjem: Duga kolona na magistralnom putu Žepče - Zenica

Vozači, naoružajte se strpljenjem: Duga kolona na magistralnom putu Žepče - Zenica

Trolejbuski saobraćaj će biti ograničen samo na relaciji Otoka – Dobrinja, dok ostale trolejbuske linije neće biti u funkciji.

Autobuske linije koje polaze s Drvenije za Pofaliće i Gornje Velešiće će mijenjati polazni terminal i dijelom trasu linije. Umjesto s Drvenije, autobusi će polaziti s trolejbuskog stajališta u ulici Hamze Hume, te će saobraćati ulicom Maršala Tita i dalje prema krajnjim odredištima. Pri povratku, umjesto trolejbuskom trasom, autobusi će saobraćati ulicama Zmaja od Bosne, Hiseta i Hamze Hume.

Ove izmjene su privremene i odnose se samo na navedeni period, kako bi se osigurala sigurnost i olakšalo odvijanje javnog okupljanja.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije