Troje tinejdžera se vozalo jednim romobilom po ulicama Sarajeva

5
Radiosarajevo.ba
Troje tinejdžera se vozalo jednim romobilom po ulicama Sarajeva
Foto: Giro di Sarajevo / Vožnja romobila

Aktivistička grupa Giro di Sarajevo objavila je fotografije troje tinejdžera koji su se vozali jednim romobilom u Sarajevu.

Naime, tinejdžeri su privukli pažnju građana jer su se zajedno popeli na romobil koji je predviđen za jednu osobu. Snimljeni su kod tramvajske stanice Socijalno.

"U nedostatku zakona i motiva nadležnih da se vožnja električnim romobilima reguliše, svjedoci smo njihove sve slobodnije upotrebe na ulicama Sarajeva. Tako je troje mladih sugrađana pokazalo da e-romobil može biti i efikasno vozilo zbirnog prijevoza", poručili su iz grupe Giro di Sarajevo.

Bosanac tvrdi da je pretučen u italijanskom gradu: Nakon istrage policije prijavljeni i on i napadač

Bosanac tvrdi da je pretučen u italijanskom gradu: Nakon istrage policije prijavljeni i on i napadač

Romobili koji su se pojavili u Sarajevu postali su veliki problem kako za pješake, tako i za vozače jer naši sugrađani na velikim brzinama voze trotoarima i pješačkim prelazima ugrožavajući svoju sigurnost i sigurnost pješaka, ali i izlaze na saobraćajnice te voze pored automobila. 

Dodatni problem romobili stvaraju osobama sa invaliditetom koje moraju koristiti ortopedska pomagala poput kolica, kao i za slijepe i slabovidne osobe koje nailaze na romobile ostavljene na trotoarima. 

Vožnja romobila
Foto: Giro di Sarajevo: Vožnja romobila

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (5)

/ Povezano

/ Najnovije