Vojnik EUFOR-a poginuo tokom šetnje kod Travnika

2
Radiosarajevo.ba
Vojnik EUFOR-a poginuo tokom šetnje kod Travnika
Foto: EUFOR / Pripadnici EUFOR-a

Komanda EUFOR-a u BiH obavijestila je javnost da je vojnik koji je služio u EUFOR-u preminuo u popodnevnim satima 4. maja 2024. godine nakon nesreće.

"Dana 4. maja 2024. godine dvojica vojnika iz EUFOR-a šetali su u slobodno vrijeme na području Travnika kada se dogodila nesreća. Nakon što je EUFOR upozoren na ovo, helikopter EUFOR MEDEVAC raspoređen je na njihovu lokaciju. EUFOR MEDEVAC se tokom ove operacije suočio sa teškim terenom i vremenskim uslovima", navedeno je.

U saopćenju stoji da ljekar i bolničar su pružili pomoć povrijeđenom vojniku koji je, nažalost, na licu mjesta proglašen mrtvim.

Velika fešta u Kragujevcu zbog uspjeha Bosanca. Hit Dine Merlina posvećen Feđi Dudiću

Velika fešta u Kragujevcu zbog uspjeha Bosanca. Hit Dine Merlina posvećen Feđi Dudiću

"EUFOR želi iskoristiti ovo vrijeme da izrazi saučešće porodici, prijateljima i kolegama ovog vojnika u ovom teškom trenutku. Drugi vojnik, koji nije povrijeđen, također je evakuisan helikopterom EUFOR-a MEDEVAC. EUFOR će nastaviti pružati podršku svim potrebnim aranžmanima. EUFOR se također želi zahvaliti medicinskoj ustanovi koja je pružila pomoć", piše u saopćenju.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (2)

/ Povezano

/ Najnovije