Potvrđeno: Ubici Mirzi Duranu produžen pritvor za još dva mjeseca

3
Radiosarajevo.ba
Potvrđeno: Ubici Mirzi Duranu produžen pritvor za još dva mjeseca
Foto: Crna hronika / Mirza Duran

Osumnjičenom za ubistvo žene u sarajevskom naselju Ciglane, Mirzi Duranu, produžen je pritvor za još dva mjeseca, potvrđeno je za portal Radiosarajevo.ba.

Ovu informaciju za portal Radiosarajevo.ba potvrdio je Duranov advokat Omar Mehmedbašić.

Tužilaštvo Kantona Sarajevo zatražilo je još dva mjeseca pritvora za Mirzu Durana, koji je krvnički ubio ženu na Ciglanama 19. augusta.

Zlatan Fazlić Fazla za Radiosarajevo.ba: O "Teatarskoj" i ciklusu posvećenom opsadi Sarajeva

Zlatan Fazlić Fazla za Radiosarajevo.ba: O "Teatarskoj" i ciklusu posvećenom opsadi Sarajeva

Pritvor je Kantonalnom sudu u Sarajevu predložen zbog straha od ponavljanja krivičnog djela i bojazni da bi puštanjem na slobodu osumnjičenog došlo do uznemirenja javnosti. 

Podsjetimo, Mirza Duran je izvršio femicid 19. augusta, a žrtva Nadira Sahačić je pronađena mrtva u svom stanu na Ciglanama.

Navodno je Sahačić otvorila ulazna vrata stana kako bi napravila propuh, a to je monstrum Mirza Duran iskoristio i ubio je hladnim oružjem.

Istraga je pokazala da je žena imala povrede nanesene hladnim oružjem u predjelu vrata.

Mirzu Durana su u utorak, 20. augusta, uhapsili policijski službenici PU Centar. Njemu je tada određen pritvor, te je prebačen u KPZ Zenica. Ovu informaciju za portal Radiosarajevo.ba potvrdio je Rusmir Isak, direktor KPZ-a Zenica.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (3)

/ Povezano

/ Najnovije