Ponovo uhapšeni Seid Hadžibajrić i Elmedin Karišik: Oglasila se sarajevska policija

4
Radiosarajevo.ba
Ponovo uhapšeni Seid Hadžibajrić i Elmedin Karišik: Oglasila se sarajevska policija
Foto: Dž. K. / Radiosarajevo.ba / Policija - Ilustracija

Sarajevska policija uhapsila je danas Seida Hadžibajrića i Elmedina Karišika u okviru akcije "Start II".

Policijski službenici Uprave policije Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo, pod nadzorom Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo, realizirali su operativnu akciju kodnog naziva "Start II" s ciljem dokumentovanja i rasvjetljavanja krivičnih djela organiziranog kriminala. 

Po naredbama Kantonalnog suda u Sarajevu izvršeni su pretresi na više lokacija na području Kantona Sarajevo, u kojima su pronađeni i izuzeti predmeti traženi naredbom, a koji će biti korišteni u daljnjem krivičnom postupku.

Video porodice Isak iz Srebrenice izazvao brojne komentare na društvenim mrežama

Video porodice Isak iz Srebrenice izazvao brojne komentare na društvenim mrežama

"Zbog postojanja osnova sumnje da su počinili krivična djela "organizirani kriminal" u vezi sa krivičnim djelima "pranje novca", "davanje nagrade ili drugog oblika koristi za trgovinu utjecajem", "primanje nagrade ili drugog oblika koristi za trgovinu utjecajem" i krivičnog djela "davanje dara i drugih oblika koristi", "zloupotreba ovlaštenja u privrednom poslovanju" slobode su lišeni E.K. (1990) i S.H. (1994).

Osobe lišene slobode su predate u Prostorije za zadržavanje osoba lišenih slobode MUP-a Kantona Sarajevo, a policijski službenici Sektora kriminalističke policije, pod nadzorom postupajućeg tužioca, nastavljaju rad na ovom predmetu", saopćeno je iz MUP-a KS.

Podsjetimo, Elmedin Karišik i Seid Hadžibajrić hapšeni su u maju prošle godine u okviru akcije "Start" koja je realizirana pod nadzorom Tužilaštva BiH i Tužilaštva Kantona Sarajevo.

U toj akciji uhapšeni su bivši načelnik općine Stari Grad Ibrahim Hadžibajrić i njegova saradnica Alma Destanović

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (4)

/ Povezano

/ Najnovije