MUP: U Sarajevu uhapšen osumnjičeni za dilanje kokaina

2
Radiosarajevo.ba
MUP: U Sarajevu uhapšen osumnjičeni za dilanje kokaina
Foto: A. K. /Radiosarajevo.ba / Ilustracija (na slici nije događaj opisan u tekstu)

Na području sarajevske opštine Stari Grad jučer je, kako su saopćili iz Ministarstva unutrašnjih Kantona Sarajevo, uhapšen 38-godišnji muškarac osumnjičen za dilanje kokaina.

Riječ je o muškarcu inicijala D.P, rođenom 1984. u Sarajevu, gdje i živi.

"Poduzimajući planske mjere i radnje na rasvjetljavanju i dokumentovanju krivičnih djela iz člana 238. i člana 239. KZ F BiH, policijski službenici Odjeljenja za borbu protiv zloupotreba opojnih droga, Sektora kriminalističke policije, Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo, pod nadzorom Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo, a na osnovu naredbe Općinskog suda u Sarajevu, dana 01.09.2022.godine u 16,15 sati u ulici Mehmed paše Sokolovića, općina Stari Grad Sarajevo izvršili su pretres stana i pratećih prostorija koji koristi D.P., rođen 1984.godine u Sarajevu, gdje je i nastanjen", navode iz MUP-a.

Veliko nevrijeme stiglo i u Bosnu i Hercegovinu: Pogledajte veličinu grada koji je padao

Veliko nevrijeme stiglo i u Bosnu i Hercegovinu: Pogledajte veličinu grada koji je padao

Prilikom pretresa pronađeno je i od istog oduzeto 12 paketića sa materijom koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu kokain.

Zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično djelo iz člana 239. stav 3. KZ F BiH (Posjedovanje i omogućavanje uživanja opojnih droga), isti je uhapšen i predat u prostorije za zadržavanje osoba lišenih slobode MUP-a Kantona Sarajevo.

"O prednjem je obaviješten dežurni tužilac Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo, a policijski službenici nastavljaju kriminalističku obradu nad navedenim licem", dodaju iz MUP-a.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (2)

/ Povezano

/ Najnovije