Evo ko je Zvonimir Stefanović (53), koji je ubijen u Banjoj Luci

4
Radiosarajevo.ba
Evo ko je Zvonimir Stefanović (53), koji je ubijen u Banjoj Luci
Foto: Facebook / Zvonimir Stefanović

Policija u Banjoj Luci je jutros, 4. februara, dobilo informaciju da se u jednom stanu nalazi tijelo. 

Dolaskom na mjesto događaja, službenici PU Banja Luka su pronašli tijelo Zvonimira Stefanovića, 53-godišnjaka iz Banja Luke.

Iako se isprva nije moglo ustanoviti da je riječ o ubistvu, Okružno javno tužilaštvo Banja Luka je ubrzo otklonilo sve sumnje.

S ove strane Drine | Dragan Banjac: Braneći čast i RS čekamo 23. maj

S ove strane Drine | Dragan Banjac: Braneći čast i RS čekamo 23. maj

"Na licu mjesta izvršen je uviđaj pri čemu je konstatovano da se radi o krivičnom djelu ubistvo, koje je izvršeno od strane nepoznatog počinioca. Tužilac je naložio da se preduzmu sve istražne mjere i radnje na rasvjetljavanju krivičnog djela i otkrivanju počinioca. Naložena je i obdukcija koja će biti izvršena u Zavodu za sudsku medicinu RS", saopštili su iz OJT Banja Luka. 

Zvonimir Stefanović je od prije poznat policiji u manjem bh. entitetu. Još 2014. godine je uhapšen u akciji 'Čistač 2', kada je osumnjičen za rasparčavanje narkotika. Osuđen je prvostepenom presudom na 3 i pol godine, a onda mu je kazna povećana na 5 i pol godina iza rešetaka.

Živio je u iznajmljenom stanu u Banjoj Luci, gdje je jutros i ubijen. Policija u Banjoj Luci aktivno traga za počiniocem. 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (4)

/ Povezano

/ Najnovije