Akcija tuzlanske policije: Oduzeli mašinu za punjenje cigareta i 11 kg duhana

2
Radiosarajevo.ba
Akcija tuzlanske policije: Oduzeli mašinu za punjenje cigareta i 11 kg duhana
Foto: MUP TK / Policija / Ilustracija

Ovlaštena službena lica UIO privremeno su oduzela mašinu za punjenje cigareta i određenu količinu sitno rezanog duvana i fabrički punjenih cigareta.

Ovlaštena službena lica Uprave za indirektno oporezivanje iz RC Tuzla u operativnoj akciji kodnog naziva ZMAJ, izvršili su lociranje objekta (bivši proizvodni pogon za obuću) gdje je pronađena multifunkcionalna električna linijska mašina za punjenje cigareta, kapaciteta 1900-2000 cigareta po satu.

Mašina je korištena za ilegalnu proizvodnju cigareta koje su korištene za dalju distribuciju i prometovanje od strane više lica na području Tuzlanskog kantona.

Užas u Hrvatskoj: Muškarac nožem ubio starijeg čovjeka, ranio i jednu ženu

Užas u Hrvatskoj: Muškarac nožem ubio starijeg čovjeka, ranio i jednu ženu

Prilikom provođenja službenih radnji također je pronađena i oduzeta određena količina sitno rezanog duvana i fabrički punjenih cigareta (5200 cigareta i 11 kg sitno rezanog duhana).

Protiv lica kod koga je pronađena mašina i sporna roba biće preduzete zakonom propisane mjere i radnje shodno važećim zakonskim propisima.

Uprava za indirektno oporezivanje poziva sve građane da na otvorenu liniju UIO 080 02 06 07 prijave svaki oblik nelegalne trgovine, poreske ili carinske utaje. Svi pozivi su besplatni i potpuno anonimni. 

Mašina za punjenje cigareta

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Komentari

Prikaži komentare (2)

/ Povezano

/ Najnovije