Važna inicijativa: Mijenja se trasa izgradnje Koridora Vc?

3
Radiosarajevo.ba
Važna inicijativa: Mijenja se trasa izgradnje Koridora Vc?
Foto: Facebook / Autoput / Ilustracija

Na sjednici Predstavničkog doma Parlamenta Federacije Bosne i Hercegovine koja se održala u srijedu, 10. januara, podnijeta je važna inicijativa za građane Zenice. 

Naime, na trenutnoj trasi izgradnje Koridora Vc ne postoji rješenje za petlju kod Nemile, mjesta u blizini Zenice. Ipak, zastupnici Kenan Uzunović i Arnel Isak su podnijeli inicijativu da se ovo pitanje riješi.

Kako zastupnik Arnel Isak kaže za portal Radiosarajevo.ba, ovom inicijativom bi se riješilo veoma važno pitanje za građane Zenice

Saznajemo: Nova dojava o bombi u srednjoj školi u Sarajevu

Saznajemo: Nova dojava o bombi u srednjoj školi u Sarajevu

"Očekujem od vlade da već na narednoj sjednici glasaju za odluku Vlade FBiH o dopuni Regulacionog plana kako bi Nemila dobila isključenje. Ovo je dugo očekivano i od velikog značaja za razvijanje tog mjesta", rekao je Isak za naš portal. 

Sada se čeka odluka Vlade FBiH. Ako se da odobrenje, zastupnici u Parlamentu FBiH bi već na narednoj sjednici mogli glasati po ovom pitanju. 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (3)

/ Povezano

/ Najnovije