Tragovi katastrofe u Donjoj Jablanici: Džamija kao prizor razaranja i obnovljenih nada

0
Radiosarajevo.ba
Tragovi katastrofe u Donjoj Jablanici: Džamija kao prizor razaranja i obnovljenih nada
Foto: A. K. / Radiosarajevo.ba / Džamija u Donjoj Jablanici

Nakon teških poplava koje su pogodile nekoliko općina u Bosni i Hercegovini u noći s 3. na 4. oktobar, stanje u Jablanici i dalje izaziva zabrinutost.

Snimci s terena pokazuju razmjere štete, a posebno potresna fotografija potpuno poplavljene džamije u Donjoj Jablanici postala je simbol ove prirodne katastrofe.

Imam džamije, njegova porodica i komšije uspjeli su se spasiti u posljednjim trenucima, što ukazuje na ozbiljnost situacije koja je zadesila ovo područje. Mnogi stanovnici Jablanice suočeni su s velikim gubicima, a procjena štete još uvijek traje.

SAD dao ultimatum Izraelu: "Imate 30 dana"

SAD dao ultimatum Izraelu: "Imate 30 dana"

Fotoreporter portala Radiosarajevo.ba posjetio je Jablanicu 12 dana nakon poplava kako bi zabilježio trenutnu situaciju. Iako su se vode povukle, tragovi katastrofe i dalje su vidljivi. Oštećene kuće, uništena imovina i devastirani infrastrukturni objekti predstavljaju svakodnevnu borbu za povratak u normalan život.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije