Otvorena dodatna ambulanta za djecu i osobe sa poteškoćama u razvoju

0
Radiosarajevo.ba
Otvorena dodatna ambulanta za djecu i osobe sa poteškoćama u razvoju
Foto: N. G. / Radiosarajevo.ba / Dodatna ambulanta

Dodatna ambulanta "Sve na jednom mjestu" za djecu i osobe sa poteškoćama u razvoju pri općoj bolnici "Prim. dr. Abdulah Nakaš" otvorena je danas, 11. aprila.

Inaguraciji su prisustvovali direktor opće bolnice "Abdulah Nakaš" Ismet Gavrankapetanović, ministar zdravstva u Kantonu Sarajevo Haris Vranić, kao i direktorica Udruženja "Dajte nam šansu" Ines Kavalec.

Podsjetimo da za usluge dodatne ambulante imati djeca i osobe sa poteškoćama u razvoju sa područja Kantona Sarajevo, bez obzira da li su član Udruženja ili ne, te da nisu potrebna dodatna sredstva.

Studentici ostalo još 12 mjeseci života: 'Mislila sam da je samo mamurluk...'

Studentici ostalo još 12 mjeseci života: 'Mislila sam da je samo mamurluk...'

"Dodatna ambulanta nije namijenjena za tretiranje prehlada, upale grla i slično", pojasnili su ranije iz Udruženja "Dajte nam šansu", a dodali su i da će se uputnice dostavljati elektronskim putem bez potrebe odlaska kod doktora opće prakse.

Narednih mjesec dana, ukoliko želite zakazati termin, možete se javiti na kontakt broj "Dajte nam šansu": 033/760-145.

Dodatna ambulanta
Foto: N. G. / Radiosarajevo.ba: Dodatna ambulanta

Podsjetimo također da je dodatna ambulanta otvorena iz razloga što za većinu populacije porodica koje imaju člana sa poteškoćama u razvoju je veoma stresno izvršiti ljekarske (specijalističke) preglede njihove djece, te da mnogi to ne uspijevaju. Pored toga, mnogi odustaju jer ne mogu, nemaju snage i nemaju dodatnu podršku za odlazak na specijalistički pregled.

Na današnjoj konferenciji za medije, govorila je i direktorica Udruženja "Dajte nam šansu" Ines Kavalec koja je pokrenula cijelu ovu predivnu priču.

Ona se danas zahvalila profesoru Ismetu Gavrankapetanović, kao i zastupnisi u skupštini Kantona sarajevo Fatimi Gavrankapetanović-Smailbegović, kao i ministru zdravstva KS Harisu Vranići i direktoru Domova zdravlja Abela Baltića.

Ovim povodom obratio se i prof. dr Ismet Gavrankapetanović, koji je naglasio značaj otvaranja dodatne ambulante u sistemu punom nedostataka.

"Nazvali smo ambulantu 'Sve na jednom mjestu' upravo iz razloga što osobe sa problemima mogu dobiti sve u ovoj ambulanti. Svi pacijenti će na ovom mjestu moći završiti sve", kazao je Gavrankapetanović.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije