Oružane snage BiH digle stepen sigurnosti: Stigle prijetnje o napadima, oglasio se i ministar Helez!

5
Radiosarajevo.ba
Oružane snage BiH digle stepen sigurnosti: Stigle prijetnje o napadima, oglasio se i ministar Helez!
Foto: OS BiH / Oružane snage BiH

Oružane snage Bosne i Hercegovine podigle su stepen sigurnosti u vojnim i sigurnosnim objektima u Bosni i Hercegovini zbog navodnih prijetnji koje su im dojavljene u utorak, 1. oktobra 2024. godine.

Nakon toga je upućen dopis policijskim agencijama i firmama koje se bave proizvodnjom oružja da pojačaju mjere sigurnosti zbog eventualnih napada koji se posebno odnose na kasarne i objekte namjenske industrije.

U toku su KDZ pregledi kasarni i objekata vojne industrije u Bosni i Hercegovini, kako doznaje portal Radiosarajevo.ba. 

Od portparolke iz SIPA-e, dobili smo informaciju da se "SIPA poduzima akcije, te da su u toku KDZ pregledi". 

Ima izać’ na izbore! Pokrenut online resursni centar koji povezuje izbore, politiku i LGBTIQ+ teme

Ima izać’ na izbore! Pokrenut online resursni centar koji povezuje izbore, politiku i LGBTIQ+ teme

Podsjećamo, nedavno su dojave o postavljenim bombama dobili tržni centar Immportane, tržni centar ARIA, brojne sarajevske srednje škole, te međunarodni aerodrom "Sarajevo". Nakon KDZ pregleda, utvrđeno je da su dojave bile lažne. 

Na svom Facebook profilu, oglasio se i ministar Zukan Helez koji navodi da je naredio da se "uvedu povišene mjere osiguranja za objekte komandi, jedinica, objekata i skladišta naoružanja i municija u sastavu Oružanih snaga BiH u cilju zaštite personalna, objekata i materijalnih sredstava Ministarstva odbrane BiH i Oružanih snaga BiH.

"Ove mjere su preventivnog karaktera i biće na snazi do daljnjeg. Građani u Bosni i Hercegovini ne treba da strahuju, sigurnosna situacija u našoj zemlji je stabilna i nema nikakvih informacija ni naznaka da će doći do njenog narušavanja. Povišene mjere obezbjeđenja se isključivo odnose na vojne objekte", zaključio je on. 

Nažalost, svjedočimo eskalaciji ratnih dešavanja na Bliskom Istoku i u Ukrajini. S tim u vezi, potencijalnim...

Posted by Zukan Helez on Wednesday, October 2, 2024

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (5)

/ Povezano

/ Najnovije