Nedim Sladić prognozirao vrijeme do kraja oktobra: Vraćaju li nam se topliji dani?

0
J. Ć.
Nedim Sladić prognozirao vrijeme do kraja oktobra: Vraćaju li nam se topliji dani?
Foto: Facebook / Nedim Sladić

Nedim Sladić, meteorolog na Face TV-u, za portal Radiosarajevo.ba, govorio je kakve se vremenske prilike prognoziraju u Bosni i Hercegovini do kraja oktobra.

"Kada govorimo o vremenskim prilikama do kraja oktobra i dalje će biti promjenjivo i to naročito u dane vikenda, koji donose novo pogoršanje vremena", kazao nam je Sladić.

Ističe, kako će već večeras doći do naoblačenja koje će se postepeno širiti preko ostatka naše zemlje, a kiše i slabih pljuskova bit će u veće dijelu Bosne i Hercegovine.

"Pljuskovi će biti uglavnom u Hercegovini i to u subotu od kasnog poslijepodneva a naročito u večernjim satima, dok se kiša u ostatku Bosne očekuje tokom dana i to u prijepodnevnim satima - u Sjevernim i Centralnim područjima", prognoza je ovog meteorologa.

Prema njegovim riječima, nedjelja nam donosi povremene slabe padavine.

"Nedjelja donosi i dalje povremene slabe padavine uslijed kruženja vlažnog zraka iznad našeg područja, s tim da jača atmosferski pritisak s juga kontinenta. Padavine će postepeno prestajati krajem dana i tada će doći do razvedravanja, tako da nešto mirnije vremenske prilike očekujemo u ponedjeljak i utorak", ističe za portal Radiosarajevo.ba Sladić.

Napominje da i dalje ostaje promjenjivo, ali ne tako hladno vrijeme.

"Temperature se neće znatno sniziti. Uglavnom će se spustiti u okvire prosjeka za oktobar. Dakle, nešto bolje vrijeme očekujemo do kraja radne sedmice, tj. posljednjih dana mjeseca oktobra", zaključuje Sladić.

Na pitanje kada možemo očekivati prve pahulje u gradu, odgovorio je da je rano o tome govoriti.

"Ono što je sigurno jeste da snijega neće biti do 5. novembra. Isto tako neće biti obilnih padavina niti bojazni od poplava", dodao je za naš portal Nedim Sladić.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije