Kakvo nas vrijeme čeka za 1. maj i dane vikend? Planirajte na vrijeme roštilj, evo kada stiže kiša

1
Radiosarajevo.ba
Kakvo nas vrijeme čeka za 1. maj i dane vikend? Planirajte na vrijeme roštilj, evo kada stiže kiša
Foto: Dž. K. / Radiosarajevo.ba / Kiša u Sarajevu / Ilustracija

U Bosni i Hercegovini u srijedu ujutro, 1. maja, umjereno do pretežno oblačno vrijeme. Kiša je registrovana na sjeveru Bosne.

Temperature zraka izmjerene u 8 sati (°C): Bjelašnica 6; Sokolac 10; Bihać, Gradačac, Ivan Sedlo i Sanski Most 12; Banja Luka, Bugojno i Srebrenica 13; Široki Brijeg i Tuzla 14; Livno 15; Sarajevo i Zenica 16; Mostar i Trebinje 17; Neum 21°C.

Danas u Bosni i Hercegovini umjereno do pretežno oblačno i nestabilno vrijeme sa lokalnim pljuskovima. Od sredine dana prema poslijepodnevnim satima jači pljuskovi sa grmljavinom su mogući u sjevernim područjima Bosne, a na području Hercegovine u kasnim poslijepodnevnim i večernjim satima. Vjetar slab do umjerene jačine južnog i jugoistočnog smjera. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 20 i 25°C.

Pitali smo stručnjaka: Kako se kreću cijene zemljišta u Sarajevu? Odgovor bi vas mogao iznenaditi

Pitali smo stručnjaka: Kako se kreću cijene zemljišta u Sarajevu? Odgovor bi vas mogao iznenaditi

U Sarajevu umjereno do pretežno oblačno vrijeme. Najviša dnevna temperatura zraka oko 23°C.

BIOMETEOROLOŠKA PROGNOZA Biometeorološke prilike djelimično će se pogoršati. Povećana naoblaka i padavine u drugom dijelu dana, izraženije sa noćnim satima, kod hroničnih bolesnika i meteoropata uzrokovaće reakcije u vidu glavobolje, promjene raspoloženja, reumatskih i bolova na mjestu ozljeda. Pri tome će višak svježine, opštu sliku ipak činiti malo ugodnijom. Poželjno je ne pretjerivati sa aktivnostima.

Objavljena je prognoza do nedjelje:

U četvrtak 2. 5. 2024. u Bosni i Hercegovini umjereno do pretežno oblačno i nestabilno vrijeme. Povremeni lokalni pljuskovi i grmljavina su mogući širom zemlje. Vjetar slab do umjerene jačine južnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 8 i 14°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 20 i 25°C. 

U petak 3. 5. 2024. u Bosni i Hercegovini pretežno oblačno vrijeme uz kišu i pljuskove. Vjetar slab do umjerene jačine zapadnog i jugozapadnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 7 i 12°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 13 i 18°C.

Poznati meteorolog objavio prognozu sve do 6. maja: Najvažniji dan 'problematičan' za cijeli region

Poznati meteorolog objavio prognozu sve do 6. maja: Najvažniji dan 'problematičan' za cijeli region

U subotu 4. 5. 2024. u Bosni i Hercegovini umjereno do pretežno oblačno vrijeme, lokalno sa slabom kišom ili pljuskom. Vjetar slab sjevernog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 6 i 11°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 16 i 22°C. 

U nedjelju 5. 5. 2024. u Bosni i Hercegovini umjereno do pretežno oblačno i nestabilno vrijeme. U drugom dijelu dana širom zemlje su mogući povremeni slabi lokalni pljuskovi. Vjetar slab južnog i jugozapadnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 6 i 10°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 17 i 22°C, navodi se u prognozi Federalnog hidrometeorloškog zavoda.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije