Do kraja sedmice nas čeka potpuni obrt, malo snijega pa proljeće u decembru

0
Radiosarajevo.ba
Do kraja sedmice nas čeka potpuni obrt, malo snijega pa proljeće u decembru
Foto: A. K. / Radiosarajevo.ba / Sarajevo

Jutros je u Hercegovini pretežno vedro, a u Bosni preovladava magla i niska naoblaka.

Temperature zraka u 7 sati (°C): Bjelašnica, Drvar, Livno, Sanski Most 0; Banja Luka, Gradačac, Prijedor, Sokolac, Srebrenica 1; Ivan Sedlo, Sarajevo, Tuzla 2; Bugojno 3; Zenica 4; Mostar, Široki Brijeg 5; Stolac 6; Trebinje 8; Neum 9; Atmosferski pritisak u Sarajevu iznosi 932 hPa, za 12 hPa je niži od normalnog i lagano raste.

Danas će u Bosni preovaladavati magla i niska naoblaka, uz djelimično razvedravanje tokom dana. U Hercegovini pretežno sunčano. Novo naoblačenje praćeno kišom očekuje se tokom noći. Vjetar slab na sjeveru Bosne sjevereoistočni, a u ostatku zemlje južni i jugozapadni. U kasnim večernjim satima u Hercegovini i na jugozapadu Bosne jak južni i jugoistočni vjetar. Dnevna temperatura od 4 do 10, na jugu do 16 °C.

Europski velikani u utrci za perspektivnog napadača: Arsenal, Milan i Juventus glavni kandidati

Europski velikani u utrci za perspektivnog napadača: Arsenal, Milan i Juventus glavni kandidati

U Sarajevu pretežno oblačno i maglovito vrijeme. Djelimično razvedravanje je moguće poslije podne. Kiša se očekuje u večernjim satima. Dnevna temperatura oko 9 °C.

Nedim Sladić nema dobre vijesti: "Siti ste južine i 15°C u jedan ujutro? Sačekajte 60 sati"

Nedim Sladić nema dobre vijesti: "Siti ste južine i 15°C u jedan ujutro? Sačekajte 60 sati"

BIOMETEOROLOŠKA PROGNOZA Nastavlja se razdoblje lošijih biometeoroloških prilika, uzrokovanih povremenim padavinama i tmurnim vremenom. Hronični bolesnici i meteoropate trebali bi se suzdržati od pretjeranih aktivnosti. U drugom dijelu dana opšta slika na jugu I jugoistoku neznatno će se pogoršati.

Objavljena je prognoza do ponedjeljka:

U petak 16.12.2022., pretežno oblačno vrijeme sa kišom i pljuskovima. U jutarnjim satima i dio prijepodneva padavine u većem dijelu naše zemlje. U ostatku dana uglavnom u Hercegovini, zapadnim i sjeverozapadnim područjima Bosne, a u noći u većini područja. Obilnije padavina u Hercegovini i zapadnim područjima Bosne, gdje je moguća i grmljavina. Vjetar u Posavini slab, a u ostatku zemlje umjeren do pojačan južni i jugozapadni. Jutarnja temperatura od 6 do 12, na jugu do 16, a dnevna od 13 do 19 °C. 

U subotu 17.12.2022., pretežno oblačno vrijeme sa kišom, a na planinama sa susnježicom ili snijegom. Na krajnjem sjeverozapadu Bosne je moguć slab snijeg ili susnježica. Prema kraju dana ili tokom noći prestanak padavina. Temperatura zraka u Bosni od 2 do 8, a u Hercegovini od 10 do 16 °C. 

U nedjelju 18.12.2022., u Bosni po kotlinama i uz riječne tokove magla i niska naoblaka. U ostatku zemlje pretežno sunčano. Jutarnja temperatura od -3 do 3, na jugu od 4 do 8, a dnevna od 0 do 6, na jugu od 10 do 14 °C. 

U ponedjeljak 19.12.2022., u Bosni po kotlinama i uz rijčne tokove magla i niska naoblaka. U ostatku zemlje sunčano uz malu do umjerenu oblačnost. Jutarnja temperatura od -1 do 4, na jugu do 8, a dnevna od 3 do 9, na jugu do 14 °C, navodi se u prognozi Federalnog hidrometeorološkog zavoda.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije