Američki ambasador se obratio građanima Bosne i Hercegovine

5
Radiosarajevo.ba
Američki ambasador se obratio građanima Bosne i Hercegovine
Prtscr / Twitter / Američki ambasador Michael J. Murphy

"Sutra imate važnu priliku da se čuje vaš glas o budućnosti koju želite za sebe, svoju djecu i unuke. Pozivam vas da izađete i glasate."

Ovim riječima je američki ambasador u Bosni i Hercegovini Michael J. Murphy počeo svoje današnje obraćanje državljanima naše domovine

"Možda ste ljuti zbog stanja u kojem se nalazi BiH, ali izborni dan je prilika da kažete svojim liderima šta mislite i o njihovim postignućima i o neuspjesima. Prilika je to da vaše lidere učinite odgovornima.

Dobro je znati: Šta uraditi do dolaska Hitne pomoći ako vas ugrize zmija?

Dobro je znati: Šta uraditi do dolaska Hitne pomoći ako vas ugrize zmija?

Ukoliko ne vjerujete da su vam izabrani lideri dobro služili u protekle četiri godine, onda nemojte glasati za njih i izaberite nekog novog. Ako četiri godine nakon ovoga uočite i da taj kojeg ste izabrali nije dobro radio, nemojte glasati za njega", poručio je on. 

Nemojte da vas lažu: Ovo su nadležnosti Predsjedništva, Vijeća ministara i entitetskih vlada

Nemojte da vas lažu: Ovo su nadležnosti Predsjedništva, Vijeća ministara i entitetskih vlada

Podsjetio nas je kako izbori nisu samo ono što nam govore naši političari, već su i ono što ćemo mi reći njima.

"Možda ne osjećate entuzijazam spram kandidata koje ćete vidjeti sutra na glasačkim listićima. To se dešava u svakoj demokraciji, uključujući i moju. Ali, demokracija ne može preživjeti ukoliko je ljudi aktivno ne njeguju i štite. A glasanje predstavlja to više od bilo čega drugog. Bez aktivnog građanskog učešća demokracija se s vremenom slama - ili propadne u potpunosti ili koruptivni lideri zauzmu institucije samo za svoje ciljeve, čineći da demokraciju vidimo samo prividno.

Da zaključimo, vi činite da demokracija radi tako što učestvujete na izborima, tako što se vas glas čuje. Zato vas sve pozivam da sutra učestvujete u oblikovanju BiH kakvom je želite", poručio je on.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (5)

/ Povezano

/ Najnovije