Zmajevi poraženi u Portugalu: Bosna i Hercegovina pred teškim zadatkom u tuzlanskom Mejdanu

0
Radiosarajevo.ba
Zmajevi poraženi u Portugalu: Bosna i Hercegovina pred teškim zadatkom u tuzlanskom Mejdanu
Foto: Printscreen / Portugal - BiH

Rukometna reprezentacija Bosne i Hercegovine poražena je u prvom susretu baraža za Svjetsko prvenstvo na gostovanju u Portugalu.

Domaći tim slavio je pobjedu 29:19 (14:10 poluvrijeme) i sa deset golova prednosti stiže u Tuzlu na revanš.

Susret je igran u Guimaraesu, gdje je domaći tim vodio od prve do 60 minute.

New York Times: Otkriven uzrok pada helikoptera u kojem je bio iranski predsjednik

New York Times: Otkriven uzrok pada helikoptera u kojem je bio iranski predsjednik

Prvo poluvrijeme

Portugalci su od prve minute krenuli po pobjedu. Odmah su otišli na tri gola prednosti (6:3) i do sredine poluvremrena uglavnom je bilo između tri i četiri gola razlike za domaćina.

Bilo je perioda dobre igre Zmajeva, ali i krize u realizaciji napada. Znali smo puleni Damira Doborca imati i nekoliko "suvih" minuta da nisu uspjeli postići gol.

[related]https://radiosarajevo.ba/sport/rukomet/uzivo-iz-guimaraesa-sa-meca-baraza-za-svjetsko-prvenstvo-portugal-bosna-i-hercegovina/544808[/related] 

Najteža situacija, ona rezultatska, bila je u finišu prvog dijela kada je Portugal otišao na plus 5 (14:9). Naši su uspjeli postići gol preko Vukšića sa igračem manje i otići na odmor sa pristojnih minus četiri (10:14).

U prvom poluvremenu Burić je imao čak sedam odbrana!

Drugo poluvrijeme

U drugom dijelu smo bolje igralui u prvih 10 minuta. Smanjioli smo bili zaostatak na minus tri (13:16). Pavle Petrović se istakao u tom periodu igre. Igrač Pelistera se pokazao kao pravi debitant.

Imali smo lijepih "zicera" da prednost domaćina bude još manja, ali je Gaspar skidao sigurne golove.

Od 45. minute krenuo ja pad u igri naših rukometaša. Bili smo prošli zahvaljujući golovima Pavlovića i Hercega na minus 3 (13:16), a onda je uslijedio pad i igri i debakl za kraj.

Portugal je postizao gol za golom i u 55. minuti imao prvi put devet, 27:18, a kansije i 10 razlike (28:18). Na kraju je završeno .

Naglasimo - revanš susret se igra u Tuzli u nedjelju, 12. maja, od 17 sati.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije