Selektor Srbije oduševio: Hrvati, uzmite zlato! Ovi navijači to zaslužuju

Radiosarajevo.ba
Selektor Srbije oduševio: Hrvati, uzmite zlato! Ovi navijači to zaslužuju
Foto: EPA-EFE / Nenad Peruničić

Hrvatska je u Grazu slavila s 24:21 i ispratila Srbiju sa Europskog rukometnog prvenstva bez ijednog boda.

Naše istočne komšije bile su blizu senzacije i pobjede, ali su Kauboji u finišu ubacili u petu brzinu i stigli do treće pobjede na Euro.

Tako su se iz grupe A u nastavak takmičenja plasirali Hrvatska i Bjelorusija, dok Crna Gora i Srbija idu kući.

Nakon pobjede Hrvatske srbijanski selektor Nenad Peruničić posebno je izdvojio Domagoja Duvnjaka za kojeg smatra da je oduzetim loptama prelomio utakmicu.

"Želim Hrvatskoj baš zbog navijača da uspiju otići do zlata, a želio bih da se to dogodi i nama, da ne ostanemo sami kakvi smo bili ovdje u Grazu", kazao je Peruničić.

On je za Index otkrio da žali što Srbija nema podršku poput Hrvatske.

"Žao mi je što nas navijači nisu podržali na ovom Euru. Mnogo Srba živi u Beču, a to nije daleko od Graza. Volio bih da osjećaju veću pripadnost reprezentaciji. Razumijem da ljudi kod nas idu na košarku i odbojku jer dožive pravi rezultat, ali podrška je potrebna i onda kada ne ide. Žao mi je, ali vrlo malo navijača iz Srbije je bilo uz nas. Kada vidim s koliko strasti hrvatski navijači idu uz svoju reprezentaciju, volio bih da je tako u Srbiji. Svi nose dresove, to je lijepo vidjeti. Volio bih vidjeti stotinjak srpskih zastava, a ne deset na tribinama. Navijači iz Hrvatske uvijek dolaze na početak prvenstva i takvu ljubav prema dresu treba poštovati", kazao je Peruničić. 

         

Rezultati by SofaScore

          

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Povezano

/ Najnovije