HŠK Zrinjski deklasirao FK Slogu Doboj te se plasirao u finale

0
Radiosarajevo.ba
HŠK Zrinjski deklasirao FK Slogu Doboj te se plasirao u finale
Foto: Facebook / HŠK Zrinjski - FK Sloga Doboj

U Mostaru je danas odigrana revanš utakmica polufinala Kupa Bosne i Hercegovine 2023/24. u kojoj su se sastali HŠK Zrinjski i FK Sloga Doboj.

Nakon što je prvi meč ovih timova završen je bez golova 0:0, Mostarci su u revanšu slavili protiv Dobojlija, ovaj put rezultatom 3:0.

Domaćin je poveo preko Siliva Ilinkovića u 40. minuti susreta. On je centrirao sa 25 metara s lijeve strane, loptu nije niko dirao i ona je završila u mreži gola Sloge.

Organizovan sjajan doček u Petoj osnovnoj školi Ilidža za zlatnog Ismaila Barlova

Organizovan sjajan doček u Petoj osnovnoj školi Ilidža za zlatnog Ismaila Barlova

S tim rezultatom se otišlo u svlačionicu. Treba napomenuti današnji meč je počeo kratkom svečanom ceremonijom prilikom koje je Kerim Memija dobio dres sa brojem 100 u znak jubilarnog stotog nastupa za Plemiće.

Nakon sjajnog centaršuta Malekinušića, na drugoj stativi se našao Ćuže kome nije bilo teško sprovesti loptu u gol za vodstvo od 2:0 koje HŠK Zrinjskom garantuje prolazak u finale i duel sa FK Borac.

Nakon što je Ćuže postigao gol za 2:0 u 57. minutu, pet minuta kasnije, Ćuže je upisao i asistenciju, sjajno je uposlio Nardina Mulahusejnovića koji se našao oči u oči sa Trakom koga je rutinski savladao i donio svojoj ekipi prednost od 3:0. I s tim rezultatom je utakmica završena.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije