Bravo momci: KK Bosna pobjedom protiv KK Promo započela Prvenstvo BiH

0
Radiosarajevo.ba
Bravo momci: KK Bosna pobjedom protiv KK Promo započela Prvenstvo BiH
Foto: N. G. / Radiosarajevo.ba / Utakmica KK Bosna - KK Promo

Košarkaši sarajevske ekipe na domaćem parketu su u 1. kolu Prvenstva BiH savladali KK Promo iz Donjeg Vakufa rezultatom 85:68.

Popularni Studenti su prvu četvrtinu riješili u svoju korist rezultatom 21–14, da bi gosti zaigrali puno bolje u naredne dvije četvrtine te doveli utakmicu u egal. U posljednjoj četvrtini Studenti su imali više koncentracije te utakmicu mirnije priveli kraju za konačnih +17.

Najefikasniji u redovima Bosne bio je Dimitrius Underwood sa 19 poena kod ekipe Proma, posebno se istakao Emir Krajinić sa 21 poenom i deset skokova.

Elmedin Konaković odgovorio Bakiru Izetbegoviću na navode da se NIP gasi: "Mi smo ti noćna mora"

Elmedin Konaković odgovorio Bakiru Izetbegoviću na navode da se NIP gasi: "Mi smo ti noćna mora"

U narednom kolu KK "Bosna Visit Sarajevo" putuje u Banja Luku, gdje će igrati derbi kola protiv KK Borac.

U istom terminu debitanti u elitnom košarkaškom društvu košarkaši Radničkog iz Goražda su na gostovanju ubjedljiv savladali HKK Mostar rezultatom 58:98. Goste je do pobjede vodio sjajni Dequarius Nicholas sa 21 poenom, a isti broj poena postigao je najefikasniji igrač domaćih Robert Soldo.

Neizvjestan duel igrali su u Žepču Orlovik i Leotar, a pobjedu su rezultatom 78:74 slavili domaći košarkaši. Najbolji strijelac u pobjedničkoj ekipi bio je Ramo Rizvić sa 18 poena, a u redovima gostujuće ekipe istakao se Draško Albijanić sa 22 poena.

Prvenstvo BiH, 1. kolo

  • KK Bosna Visit Sarajevo – KK Promo 85:68
  • HKK Mostar – KK Radnički 58:98
  • KK Orlovik – KK Leotar 78:74

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije