Bećiragić mijenja igru Zmajeva zbog dolaska Nurkića: "S Jusufom sam obavio divan razgovor"

2
Radiosarajevo.ba
Bećiragić mijenja igru Zmajeva zbog dolaska Nurkića: "S Jusufom sam obavio divan razgovor"
Foto: Nova BH / Adis Bećiragić

Košarkaška reprezentacija Bosne i Hercegovine uskoro počinje pripreme za drugi krug kvalifikacija za Mundobasket i za Eurobasket koji počinje odmah nakon toga.

Selektor bh. tima Adis Bećiragić objavio je u ponedjeljak spisak reprezentativaca na koje će računati u tom periodu. Na spisku se nalazi i superstar Jusuf Nurkić.

Bećiragić kaže da će zbog dolaska Nurkića morati promijeniti igru reprezentacije.

SDA objavila dokument na 14 stranica: Pročitajte 'Hronologiju Trojkinog popuštanja i izdaje'

SDA objavila dokument na 14 stranica: Pročitajte 'Hronologiju Trojkinog popuštanja i izdaje'

Jusuf Nurkić, Džanan Musa... Ovo je spisak Zmajeva za Eurobasket

Jusuf Nurkić, Džanan Musa... Ovo je spisak Zmajeva za Eurobasket

"Sada ćemo imati jednog igrača vrlo ozbiljnog. Igrača kojeg i u NBA ligi udvajaju, kojeg je izuzetno teško čuvati jedan na jedan. Morat ćemo promijeniti igru. Igrači moraju biti svjesni da imamo kvalitet i da je to pod moranjem.

S Jusufom sam obavio jedan divan razgovor. Nisam se nadao da će biti tako dobro. Izrazio je spremnost da igra, uvjerenost da ćemo uspjeti i da će biti samo jedan dio naše ekipe, ali naravno veliki dio s obzirom na njegov kvalitet", rekao je Bećiragić.

O predstojećim utakmicama u kvalifikacijama za Mundobasket s Crnogom Gorom i Francuskom kaže:

"Bitno je ući u svaku utakmicu spreman i skoncentrisan. Lopta je okrugla, igra se pet na pet, niko ne igra s više od pet igrača. Božemo moj, Francuzi su dobri, ali i mi smo dobri", poruka je našeg selektora.

O očekivanjima na Eurobasketu:

"Ne znam šta možemo na Europskom prvenstvu. Uvijek se nadam svakoj pobjedi. Te vrste turnirskih takmičenja zahtijevaju dobro tempiranu formu i psihičku i fizičku, ali najvažnije je jedinstvo u ekipi. Mi smo svjesni da su tu i Slovenija, Litvanija, Njemačka, Francuska, Mađarska... ali, hoćemo sve da ih pobijedimo.

Sad imamo mjesec dana priprema, odigrat ćemo pet pripremnih utakmica, nadam se da ćemo biti mnogo bolje spremni i da ćemo pokazati još bolju košarku nego što smo igrali u ove dvije utakmice", rekao je Bećiragić.

Selektor Bećiragić o Eurobasketu i povratku Nurkića

Košarkaška reprezentacija Bosne i Hercegovine za deset dana počinje pripreme za Eurobasket, a timu će se priključiti i Jusuf Nurkić. O povratku Nurkića u naš tim kao i o šansama na Eurobasketu, za Novu BH govorio je selektor Bećiragić.

Posted by NOVA BH on Tuesday, July 19, 2022

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (2)

/ Povezano

/ Najnovije