Upoznajte Lejlu Mulahalilović, Bosanku koja transformiše tijela holivudskih zvijezda

2
Radiosarajevo.ba
Upoznajte Lejlu Mulahalilović, Bosanku koja transformiše tijela holivudskih zvijezda
Foto: Nova BH / Lejla Mulahalilović

Lejla Rose Mulahalilović je sa roditeljima ratne 1992. godine otišla iz Sarajeva u Njemačku, a 1995. godine se preselila u Sjedinjene Američke Države.

Sport nikada nije voljela, posebno teretanu, koja će kasnije postati njen drugi dom. Ipak, živo je nepredvidljiv, nikad ne znaš šta nosi novi dan.

"Sa 27 li 28 godina sam gledala Oprah show i ona rekla da bi možda svi ljudi trebali da urade jedan 'body scan'. Dakle, da se vidi šta ima unutra, kakvi smo se rodili, kakvo nam je srce, mozak, kosti...

Novi uspjeh sjajne Ade Avdagić: Donijela Bosni i Hercegovini još jednu medalju

Novi uspjeh sjajne Ade Avdagić: Donijela Bosni i Hercegovini još jednu medalju

Bosanka smršala 30 kila za 4 mjeseca: "Tu je najbitnija psiha"

Bosanka smršala 30 kila za 4 mjeseca: "Tu je najbitnija psiha"

Ja sam otišla to uraditi i kad sam dobila rezultate vidjela sam da imam osteoporozu. Kosti sam imala kao žena od 60 ili 65 godina. Onda sam pitala doktoricu šta da radim i ona mi je rekla prestani pušiti. Rekla mi je da uzmem kalcij, magnezij, vitamin D i da se počnem baviti bodybouildingom. Rekla mi je da je bodybouilding jedini način da se izgradi koštana srž.

I, tako je bilo. Ja sam odmah našla trenera i počela sam prvo trenirati kickbox. To mi je bilo zanimljivije nego dizanje tegova. Nakon godinu dana, kad sam vidjela da se osjećam mnogo bolje, našla sam jednu trenericu i tako je to krenulo", pirča Lejla. 

Lejla je za godinu dobila osam kilograma mišićne mase. Kasnije ostavlja profesiju stomatoškog protetičara i ulazi još agresivnije u svijet sporta.

Kaže da kasnije počinje trenirati poznate ličnosti.

Bosanku na TikToku prati skoro 10.000 ljudi, a jedan od razlog je i njeno neobično zanimanje

Bosanku na TikToku prati skoro 10.000 ljudi, a jedan od razlog je i njeno neobično zanimanje

"Trenirala sam Kardašianke, ekipu iz Očajnih kućanica, Nicole Sheridan itd. Bila sam vrlo sretna. Ja nikada nisam imala taj problem kako dobiti klijente. Kasnije sam napravila veliku bazu klijenata koje i dan danas treniram. Imam neke klijente s kojima radim oko 20 godina.

Prema mom iskustvu, najteže je raditi sa glumicama koje su u srednjim godinama i prema gore. Tu dolazi do problema jer više ne mogu dobiti uloge nekih sexy zvijezda koje su dobijale ranije. To se vidi na treningu i na njihovom ponašanju", priča Lejla.

Za kraj, Lejla je savjetobvala svim ženama da se aktiviraju i počnu baviti tjelovježbom te da ne izbjegavaju tegove.

Lejla Rose Mulahalilović, bosanka koja transformiše tijela holivudskih zvijezda

Lejla Rose Mulahalilović, Amerikanka sa bosanskim korijenima fitnesom se počela baviti zbog zdravstvenih problema, da bi kasnije u ovom svijetu izgradila svoju karijeru i postala jako uspješna. Mnoge holivudske zvijezde kod nje dolaze na transformacije, a Lejla baš i ne voli da se hvali velikim imenima.

Posted by NOVA BH on Thursday, September 1, 2022

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (2)

/ Povezano

/ Najnovije