U subotu u Sarajevu humanitarni bazar za Iman Kutlovac

Anadolija
U subotu u Sarajevu humanitarni bazar za Iman Kutlovac
Foto: Facebook / Iman Kutlovac
Udruženje "Pomozi.ba" će 17. novembra u Sarajevu organizirati humanitarni bazar "Dobre volje" za pomoć djevojčici Iman Kutlovac (4), kojoj je uslijed operacije tumora bilo neophodno ukloniti 80 posto od oba bubrega.

Humanitarni bazar trajat će od 10 do 16 sati i bit će organiziran u prostorijama Udruženja, a posjetioci će na njemu pronaći razne interesantne stvari. Zainteresirani će moći kupiti posuđe, igračke, odjeću, obuću, bijelu tehniku i razne druge korisne i zanimljive artikle po simboličnim cijenama počevši već od 0,50 KM.

Iz Udruženja su pozvali i na doniranje stvari koje bi se mogle izložiti na bazaru.

Za djevojčicu je aktiviran i humanitarni broj 17006, a pozivom na broj koji je jedinstven za sve operatere, doniraju se dvije konvertibilne marke (KM).

Iman je rođena 16. augusta 2014. godine u Sarajevu, a u decembru 2017. godine, dijagnosticiran joj je tumor Wilms na oba bubrega s metastazama na crijevima i plućima.

Krajem oktobra ove godine urađena joj je operacija gdje su gotovo u potpunosti uklonjena oba bubrega.

Iako porodica nije imala novac, bolnica Medical Park u Istanbulu uradila je operaciju uz garanciju Pomozi.ba organizacije da će sredstva biti skupljena.

Nakon deset dana intenzivne njege preostali dijelovi njenih bubrega rade samostalno i nema potrebu za dijalizama. Sada je u planu da se liječi tumor, koji je zahvatio pluća, radio i kemoterapijama, a moguća je i operacija.

Troškovi dosadašnjeg liječenja kao i planirani troškovi nastavka liječenja djevojčice Iman iznose oko 60.000 eura.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije