Obnovljena Sigurna kuća u Sarajevu zahvaljujući DJ Solomunu i prijateljima

Radiosarajevo.ba
Obnovljena Sigurna kuća u Sarajevu zahvaljujući DJ Solomunu i prijateljima
FOTO: FLD / Emina Kujundžić

Sigurna kuća u Sarajevu koji služi kao sklonište za žene i djecu žrtve nasilja u porodici, ovih je dana dobila novo ruho prvenstveno zahvaljujući društveno odgovornom projektu iza kojeg stoje svjetski poznati DJ Solomun, organizacija Klabika, te prijatelji Fondacije lokalne demokratije.

Upoznavši se sa situacijom i problemima Fondacije lokalne demokratije koja vodi Sigurnu kuću u Sarajevu, Mladen Solomun, u muzičkoj javnosti poznat kao DJ Solomun, odlučio je da uz pomoć organizacije Klabika sredstva od svog zadnjeg izvrsnog nastupa u Sarajevu usmjeri za obnavljanje skloništa.

Riječ je o ekskluzivnom događaju Klabika III Solomun Trilogy, koji je 9. septembra 2017. godine održan na lokaciji bivše Famosove tvornice u Hrasnici kraj Sarajeva.

Projekt revitalizacije Sigurne kuće sada je uspješno priveden kraju.

Sigurna kuća u Sarajevu postoji već osamnaest godina zahvaljujući finansijskoj podršci Ministarstva za rad, socijalnu politiku, raseljena lica i izbjeglice Kantona Sarajevo ali i podršci mnogobrojnih prijatelja, društveno odgovornih pojedinaca, institucija i preduzeća među kojima su: Bingo, Avon, Cinema City, DM marketi, Narodno pozorište, Asocijacija poduzetnica, NVO Sprofondo, Mersel Bujak – Asocijacija za stvaranje i razvoj, Treća gimnazija Sarajevo, OŠ “Alija Nametak”, Narodna kuhinja, Mjesna zajednica Bardakčije, Ambulanta Podhrastovi, Ambulanta Breka, Stomatološka služba “Hajdar Turčinović”, Lions klub, Čarolija darivanja BiH i Forum žena Pretty woman.

Emina Kujundžić - undefinedFOTO: FLD / Emina Kujundžić

Kao zahvalnicu partnerima projekta, Emina Kujundžić, multimedijalna umjetnica iz Sarajeva i redateljica filma A Perfect Love Story, poklonila je svoj rad iz serije Sweet Violence (Periwinkle-CCCCFF).

Rad je reproduciran u limitiranom broju za partnere projekta i prijatelje Fondacije lokalne demokratije, kojima se na ovaj način izražava zahvalnost.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije