:) / Lijepa vijest za djevojčicu Aidu: Vratila se iz Turske, više nisu potrebne terapije

15. 10. 2020. u 13:04:00 Radiosarajevo.ba

Shares: 24

Udruženje Pomozi.ba pokrenulo je u julu ove godine apel za prikupljanje pomoći 14-godišnjoj djevojčici Aidi Osmanović iz sela Rašljevo kod Gračanice, koja je s majkom otputovala u Tursku gdje je morala operirati kičmu.

Aidi je nedavno, prilikom naglog rasta, dijagnosticiran teži oblik skolioze, koji se nije mogao liječiti vježbama ili nošenjem steznika. Zbog skolioze imala je probleme sa disanjem, gotovo da se nije mogla sagnuti, a stanje joj se vrlo brzo moglo i pogoršati.

Jedino rješenje bilo je zahtjevan operativni zahvat koji nije bilo moguće raditi u BiH. Situacija bi bila jednostavna da samo operacija u Turskoj, bez popratnih troškova, nije  koštala 21.000 eura, što Aidini roditelji ni u snu sami nisu mogli obezbijediti. Pored Aide imaju još tri kćerke, a samo je otac zaposlen.

Kako ne bi dozvolili da se stanje pogorša, Udruženje Pomozi.ba Aidi je tada platilo pasoš i omogućilo put u Tursku, a apelom su prikupili novac za njeno liječenje.

Danas je ovo Udruženje s ponosom objavilo lijepu vijest.

"Aidu smo ispratili na put u Tursku i danas je dočekali na aerodromu, a obradovale su nas lijepe vijesti sa kojima se vratila! Doktori su zadovoljni njenim oporavkom nakon operacije. Nisu potrebne više nikakve terapije, a sljedeća kontrola je tek za godinu dana. Aida i njena mama se svima vama koji ste joj omogućili operaciju i liječenje u Turskoj zahvaljuje od srca", napisali su iz Pomozi.ba.

Aida se vratila kući - undefinedFoto:Pomozi.ba: Aida se vratila kući


Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacija za Android | iPhone i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

KOMENTARI (2)